torsdag 29 maj 2008

Tio små pigglekottar

Har jag låtit bli att köra över den senaste månaden. Jag ser dom Överallt! Och ojändå så söta dom är! Men dom får ta det lugnt ute på vägarna, det kanske inte är alla som hinner se dom i tid! För mig är dom faktikst ändå rätt speciella. Här "söderut" så ser man dom ju typ jämt. Men jag minns fortfarande min första igelkott, det var på byske havsbads camping nåt år då mina föräldrar var tappra nog att stoppa in alla oss odågor i ett hem på hjul.... minns aldrig att jag sett nån i Malå, men det borde kanske finnas? Nåja...

Nu har jag nyss kommit hem å det är så fnt å ljust ute å ja ska försöka sova.... tror du att det går bra? Näe, just de, och inte blir det bättre av att jag än en gång är mitt i ett sommarstuge-il som inte vill gå över. Dom senaste 3 dagarna så spenderar jag all vaken och ledig tid till att fundera på vart jag på bästa möjliga, snabbaste, mest ekonomiska vis kan få tag i en sommarstuga, eller sommarstuge tomt. Jag är inte svår! En kolonilott med ett hus på, jag lovar, det överväger jag också!! Dessa eviga tankar som maler i mitt huvud gör det svårt att fungera, då jag försöker sova måste jag ibland ge upp för att rita en planlösning på den optimala sovstugan, eller en modell på vilket staket jag borde bygga....

Än en gång så leder rucklet i Sikeå, jag har ju slopat det upprepade gånger p.g.a eternitplattor, rivningobjekt, liten tomt m.m. Men nu är det back in the game. Man får riva plattorna själv verkar det som, och parkera tror jag minsann att jag kan göra vid hamnen så tomten behöver inte rymma någon bil! Normala 22-åringar drömmer om kläder, karlar och pengar. Mina våta drömmar upptas av storbladiga hostor och rosor härdiga till zon 6.... Inget skämt, senast igår natt drömde jag om stora fina vårblommor som började spira, jag visste inte vilken sort det var, men dom var fantastiska, och jag älskade dom *suck*
Mina planer är ju dock beroende av pengar, för hur kan man annars ha råd att köpa en tomt? Tycker nog att någon borde förbarma sig över mig och bara ge mig mark helt enkelt. Japp, det tycker jag. Helst ska den vara röjjd från både stock och sten, bördig och redo att plantera på. Tänk på saken, du skulle vara vän med en förevigt tacksam Paula.

Sova då, lunch med kusinen imorgon. (idag :S)

måndag 26 maj 2008

Mitt liv springer ifrån mig litegrann

Eller i allafall tiden. Herregud jag har suttit å kollat på nå gamla kort från USA och då gjorde jag ju saker HELA TIDEN! Inte jobbade jag lika mycket som jag gör just nu i allafall!! Näe, men okey jag ska försöka vara lite realistisk, jag vet att det inte var fullt så mycket aktiviteter som jag kanske vill minnas men helt klart mer nöjen än vad jag för närvarande har i mitt liv. Men även om jag saknar det, skulle jag dock aldrig vilja sitta i den sitsen igen. Been there, done that, det räcker. Ett normalt jobb någon gång i framtiden skulle vara ganska trevligt? Så man kan kombinera å slipper dra saker åt extrema motpoler?

Sen sist mest bara jobb. eller ja hann med lite öl middag och personalfest förra helgen också, utöver taxikörandet Det var kul. Veckan på det stora hela lugn.
Denna helgen har jag bara jobbat på cherry. Tyvärr jävligt lugnt på krogen p.g.a kulturnatta så det var ju redigt värdelöst. Men annars har det varit bra.
Försöker sitta å hålla mig vaken nu för imorgon börjar jag jobba 19.00 å slutar inte förrens 5 tisdag morgon Kommer att vara så trött *gäsp* Måste dock tvätta imorrn så får inte sova bort tvättiden.... jag hatar att inte ha egen tvättmaskin. Speciellt när jag bor som här, med grannar som tycks tycka att städa är helt onödigt. Jag är inte så kinkig, fråga min mamma, hon vet. Men om man råkar tappa så lite som ett hörn på något nytvättat på golvet i min tvättstuga måste man nästan tvätta om fanskapet igen och fråga inte ens hur det ser ut i torkskåpet å vad som händer om ett plagg får för sig att falla ner där inne... det är illa helt enkelt.

Idag har det varit mammas dag, eller ja i allafall innan klockan slog över midnatt och jag vill bara berätta för världen att jag har världens allra bästa mamma. (pappa också för den delen, men det är ju inte hans dag idag)

Bara för att nämna några saker: Hon ställer alltid upp då hon kan, om hon inte kan så försöker hon i allafall. Hon lugnar oss när vi hysteriskt flippar ut, tar ner oss på jorden när vi behöver vakna, Hon lyssnar när vi behöver tröst och stöd samt påminner oss alltjämt om att vi är Störst Bäst och Vackrast.Det är Vår Mamma och vi älskar henne.

torsdag 15 maj 2008

Tillbaka till förmiddag

Eftermiddagsarbetandet gick bra. Konstigt att bege sig hem på morgonen när alla andra vaknar och fåglarna kvittrar som mest. Men på kvällen/natten var det rätt kul att köra fyllefolk, relativt lugnt ändå tack vare det vackra vädret. Nu har jag en förmiddags-helg att se framemot, det är lite tricky att ställa om dygnet, e inne på andra dan å fortfarande lite konstig...

Mer än att jobba på lördan så hann jag med att umgås med Jimmy, Drog iväg på lilla shoppingrundan och köpte både utomhusstolar, krukor, en blomma m.m väldigt snällt och tålmodigt av grabben att orka springa med mig.

Var ledig måndag å tisdag det var skööönt. Hade först en plan på att vara duktig hemma men prioriterade istället mina underbara vänner å umgicks mest med dom. Har dock fått ihop blomklätterställningen, planterat lite grejjer, tvättat och diskat ;) Snart kommer lite bildbevis på balkongen i allafall.

Igår vare finfrämmande från Malå, fröken Ellionor is in town, hon ja å jive käka kinabuffe å sprang på stan, alltid kul att få sig en uppdatering å jag hoppas på en ynka uteserveringsöl tillsammans med sällskapet imorgon. (en ynka för mig, ni andra får väl supa hur mkt ni vill)

Denna dag, är ju en story för sig. På det stora hela en bra dag tills jag tog en alldeles för lång körning och glömde bort att jag skulle sluta 30 minuter senare och fick jobba över 2 timmar, nästintill slut på diesel så fick stanna å tanka 4 liter för egna pengar i Sävar för att överhuvudtaget komma hem. Blev över en timma sen till black-jack vidareutbildningen och har ungefär bara ätit gröt idag. Usch ba. Men nu såhär när allt är över å jag är mindre stressad så formligen skriker sängen efter mig (och det är ganska bra gjort med tanke på att den är alldeles alldeles tom)

P.s Jag är så lycklig för i sommar kommer min babe, jag längtar....

måndag 5 maj 2008

Att vända på dygnet

Det är ju inte så ofta man vill sno på dygnet med mening men med mitt nya jobb så kommer det att bli en hel del sånt. Imorgon börjar jag jobba klockan 15.30 och slutar 01.00 sen så forsätter det med liknande eller senare timmar resten av veckan. Därför försöker jag nu vara uppe å nattsudda. Har varit ledig hela helgen och idag så tog en sovmorgon.

Helgen var helt underbar. Fredagen tog jag och jive årets första uteserveringsöl och fick sällskap av Simon med vän. Det ledde till efterfest som inleddes med gitarrplånk och avslutades med genusdiskussion. Ibland kan det bli hårt nar man är några med olika åsikter men starka viljor.
Lödagen sprangs det lite på stan i det underbara sommarvädret! Sen ner på öbacka för att dricka två öl, chilla och allmänt bli på bra humör. Drog en snabbpizza på hörnet och sen hem för att fixa å trixa inför kvällen. Temafest: Pimps and Hoes. Ja... det var vackert. Hoppas på bildbevis från Anna, jag har blivit helt värdelös på att använda min kamera. Klaga på mig så kanske det blir bättre? När vi var klara här drog vi upp på gimo där alla andra pimps and hoes var, sen drog vi ut på corona ett fåtal av oss. Men det kanske inte var sådär jättelyckat? tappade bort folk å allmän berusning. Runt ett tiden for jag istället ner på stan å mötte upp Sandra med vänner på Bishops. Notera nu var jag en ensam slampa och jag är rädd för att människor runt omkring mig kanske inte fattade att jag hade varit på en temafest med likasinnade... nåja folk får väl tro vad dom vill, slapp i allafall olämpliga förslag.Efterfest hos mig med gitarrspel å kaffedrickande, somnade där lagomt runt 5.
Lagom bakis dag på söndan, avslutade dagen med promenad och film med Frida

Idag har ja stökat å bökat hemma, handlat en massa mat för en smärre förmögenhet, mött upp mammas gardiner och promenerat med Anna-Sara. For även iväg å klippte mig lite kvistar, ska bygga nåt på balkongen!! Jag försöker varje år låta bli, för jag gör samma sak jämt, överallt och alltid när det gäller att bygga stöd till mina blommisar, men det är så himla praktiskt, passar till allt och billigt!! Ska lägga ut lite resultat när det är färdigbyggt. Blev så himla mörkt nu så jag såg knappt vad jag gjorde längre. Men planen är väl att när ja har byggt färdigt mitt "staket" Ska det funka dels som lite vindskydd, klätterstöd till klematis och bara allmän upphängningsanordning för kottisar... okey då jag är lite osäker på det sista men vi får väl se...
Diska nu kanske? Jag hatar att diska (för den som inte vet det vid det här laget.)