torsdag 17 juli 2008

Semester!

Inne på min tredje semesterdag och det känns jätteskönt! Har hunnit storstäda lägenheten inför finfrämmande, spenderat en trevlig vinkväll hos therese och nu är jag hemma hos mamsen å myser. Har fått gräva i rabatten. vara på loppis, solat på baksidan å ätit snottren (hjorton) hos morfar så jag är mest bara nöjd.
Imorgon kanske vi åker til sommarstugan en sväng, annars vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Baka kanske? läsa? tips och ideér någon? sen på eftermiddan ska ju jag bege mig hemåt umeå igen, jobbar fredag kväll och på lördag bär det av mot stockholm. Lite nervös eftersom jag aldrig har kört i den stan, men det ska nog gå bra. Har ju gps:en om det går rent käpprätt.

Jag längtar nåt så grymt tills på lördag! Jag hoppas att allt flyter på smärtfritt så att det inte blir nå strul med Carols flyg någonstans. Men det tror jag inte. Vi kommer nog att tjattra sönder varandras öron på den stackars vecka som hon är hos mig. Det är ju lixom ett helt år sedan vi sist sågs och det är svårt att hålla kontakten över internet (speciellt nu när hon inte har det i lägenheten) och alldeles för dyrt med telefon. Men snart får jag träffa henne på riktigt *hihihiihi*
Jag har dock inte spikat exakt vad vi ska göra, eftersom vi vill kunna göra precis vad vi känner för.
Det jag har kommit fram till hittills är:
Paddla kanot
Åka till holmön/norrbyskär
Dricka öl på uteserveringar :D

Okey... min lista var inte så lång som jag trodde men om någon har förslag på lite trevliga aktiviteter i umeå-trakten så kom gärna med dom
Man behöver alltid alternativ. Det beror ju dessutom så himla mycket på vädret! Håll tummarna för den svenska sommaren, vi måste ju visa oss från vår bästa sida nu!

Nu får det vara nog! (ja de får de)

fredag 11 juli 2008

Herpes och halsont

Jajjemen, det är vad jag har njutit av nu mina lediga dagar. Ibland är livet bra uderbart skulle ni inte hålla med?
Men nåväl, låt oss ta detta från början...

Musik vid malån var det alltså i helgen, och efter en arbete och hetspackande så begav vi oss, jag å jive, med goffe, från stan. På vägen insåg jag att jag glömt allt från kläder i torkskåpet till rakhuveln i duschen och inte ens min systers byråknoppar hade lyckats följa med. Värdelöst. Nåja. Framme i malå där jag blev påhejjad och påhetsad att äta, skynda, dricka. jojo, det gick bra och när allt väl lugnat ner sig å vi insett att vi inte hade så bråtom var allt riktigt trevligt. Ner till systers nya fina lägenhet, åkte bil med snälla linus kusin å sen in på området. Öl människor och E.M.D jag gillade allt utom det sistnämnda. Hittade en 2 meter lång lammis som var jättemysig att pussa på! Kan ni tänka er! Jag fick ju nästan nackspärr! "Meeeen" och "Kvinnan är alldeles Vaansinnig" Var kanske hans favorituttryck.
Sista ölen ska man alltid låta bli och verkligen inte svepa, men det visste jag inte just då... Jag vann tävlingen Hem till syster på efterfest där det poppades bag in box allra mest å togs nattpromenader för att nyktra till. Jag älskar att vara hemma ibland.

Lördagen var desto segare. Hade kanske världens skummaste bakfylla som gav med sig å kom tillbaka med jämna mellanrum. Drog en snabb shopping runda på nystedts å fick en ny fin outfit av mamma! ....eftersom jag glömt min i källaren hemma... ganska töt var jag iallafall. Lite gitarrspel hemma hos mor å far sen vidare ut å iväg, förfest med vänner sedan ut på området igen. Alldeles för mycket folk och slut öl!! (dom sålde 3.5:or!! DET är skandal) Snackade mycket med min trevliga taxikollega från umeå och hamnade sedan där på efterfest. Gick hem i regnet i min inte alltför varma men snygga outfit... Vilket leder mig till dagens dagbokstitel.

Jag drog på mig en fruktansvärt dryg förkylning.
Hann jobba måndagen å tisdagen innan den riktigt koppla på sitt grepp men sen har jag haft både tokont i halsen, feber och naturligtvis en munsårs herpes, Inte ens på läppen. Utan mer mittemellan läppen och näsan, det har aldrig hänt mig förut och jag tokmobbar just nu mig själv. Lustiga var att min lillebror fått en på lördagen och jag tänkte i mitt stilla sinne att "gud, va längesen det var jag hade en sån?" Det skulle jag aldrig ha gjort, viruset i min kropp pillades å tänkte "Men matte har du saknat mig? JAG KOMMER!!!" Dock har jag spenderat över 300 kronor på apoteket, bafucin, anti och echinacea så nu börjar det kännas bättre. Febern har gett sig, halsen känns lite bättre och herpisen är nog borta snart den med.

I helgen ser jag framemot att jobba nattpassen.... jippie, men sen, på tisdag får jag semester! *Oh yess*

fredag 4 juli 2008

Värmen är tillbaka!

Helt underbart, helt heeeelt underbart!
Jobbade helgen som var, det gick la sådär, wheels på lördan... Spaennande med folk som sliter upp bildörrarna medans man kör (?!) Nåväl...

Ledig tisdag och onsdag så på tisdan åkte jag och Sandra till Sikeå för att gå på andra varvet. Hittade mig en gammal tobaks-kartong-aktig behållare samt en glasburk för typ sill eller nåt. Jag ska nog ha hårda karameller i den. Om jag hade mer plats så skulle jag nog ha köpt ett bord också det var jättefint! Miniklaffar på sidorna och helt perfekt patina. Jag älskar bord, men det ryms ju tyvärr inte hur mycket som helst.
Sen på kvällen var det personalfest för gamla jobbet, SDR så jag hamnade hos Therese och hakade med sen på krogen! Mycket trevligt. Inte alls så bakis faktiskt på morgonen efter. Mådde helt okey men det var ju så trist väder så roade mig mest med att städa, på kvällen kom jive förbi en stund å vi drog ner på stan för att kolla läget, då hade det klarnat upp rätt fint å det var väldigt behagligt att vara ute å spana.

Jobba fm igår. Självklart bara för att det då blev strålande väder!! Efter jobbet åkte jag och Therese och badade med Nova och en galen hundrackare som heter Emma. Hon rymde konstant så det gick inte att ha henne lös, det var ju lite tråkigt. Började vid nån sjö som jag inte vet vad den heter men där var det så mycket bräms så vi åkte ut till Teas stuga istället å bada hav. Kallt kallt. Gick då bra när man väl vant sig.

Annars håller jag väl på ungefär som vanligt suktar efter sommarstugor och vrider och vänder på dygnet totalt. Men i helgen är jag ledig i allafall så det blir till att åka hem till Malå. Jag hoppas att det fina vädret håller i sig men med min vanliga tur så kommer det nog inte att göra det ...vafan...