lördag 28 november 2009

Mina händer har blivit gamla.

Det syns när dom fått jobba. Trötta händer med trasiga naglar och synliga ådror. Dom förtjänar en semester, det gör jag med. Förhoppningsvis så kommer den inom en snar framtid. Hojtar så snart planerna har gått i lås.

Köpte en helt underbar sötsak på Åhlens igår. En underbar kort liten skinnjacka som slutar i midjan. Vet inte vad jag ska ha den till alltmest men fin ären! Nu måste jag dock ta och sluta shoppa å börja spara, speciellt om semesterplanerna blir av! Jag var ju i allafall tvungen att få använda den ikväll! Såhär har ni kvällens outfit å makeup, medans jag fixade smink å hår så sov gissa i handfatet, knasig katt.



















Detta var jag på allstars ikväll, söt eller hur? ;) men nu e jag ganska trött... Är även trött på mina egna förväntningar. Måste sluta upp med att ha dom, nu genast, helst igår.
nassinass

onsdag 25 november 2009

Jag har en ny mössa!

Eller kallas det kanske hatt? Jag vet inte, men det är en väldigt söt vad-det-nu-är i allafall. Har letat efter den ett bra tag nu å då känns det alltid bra. Skulle vilja gå på stan en liten sväng idag med, letar efter ett snyggt partylinne eller klänning till mina nyligt inhandlade paljettskor!... dock så börjar jag ju ha en hel hop med klänningar, men det kanske inte behöver vara något negativt?

Egentligen borde jag gå och sova en sväng nu, har inte alls sovit så mycket som jag behöver inatt, men jag känner mig konstigt nog inte så himla trött? Nåja, det kommer säkert som en spark i ansiktet lite senare.
Gissa är galen å har letat reda på ett mandarinskal som hon leker med över hela golvet... underbart, ska inte katter ogilla citruslukten? annars är det nog bra med henne, hon har skaffat sig en dyr hobby. Att krasha mina prydnadsaker... Hittills har en blomkruka, hög glaslykta samt en liten hjärtformad nipperask i glas gått åt. Mest ledsen över den ändå, hittade sötasken på loppis å lär inte springa på en igen!

Bjuder på lite bilder, både mössan å skorna har ni här!

onsdag 18 november 2009

"Men... Du är ju smart?!"

Det är ju uppmuntrande att höra, speciellt när det kommer från ens mamma ;)

Förutom min nyvunna smarthet är allt ungefär som vanligt. Är sjukt trött eftersom jag fick sova max 3 timmar på hela natten, allt uppdelat i små mikrobitar av sömn. Hade såna problem att somna om, vilket är ovanligt för att vara mig. Sen blir det ju inte lättare av att man vaknar och det regnar utanför... det känns som att det har regnat i en vecka minst och det är såå deprimerande. Grått, trist, blött... går med konstant uppvikta byxben och ser ut som en knasboll.

Försöker peppa iväg mig på träning, masa mig aldrig iväg igår så måste verkligen idag. Det var ju även tisdag och vägningsdag igår å nu pekar vågen på 85,5. Förstår inte riktigt hur det går till men tappar väl muskler eller nåt :S har ju misskött mig så hemskt så kan inte riktigt tro att jag går ner i vikt.

Nu ska jag ägna lite tid år Gissa, stackarn har varit ensammen hela natten så nu är hon sjukt uppmärksamhetskåt. Sen ut å möta regnet... å världen.. på iksu

lördag 14 november 2009

Lördag kväll 22.20 å jag ska gå och sova

Det är ju skrämmande egentligen, jag känner inte riktigt igen mig själv längre. Men å andra sidan så kommer det nog inte att vara för evigt, den här lugna sidan av mig.. så det är väl bara för levern att njuta så länge det varar. Saknar egentligen inte alkoholen, den sociala biten däremot...

Tänkte dela med mig av ett litet recept idag.
Eftersom jag väldigt ofta kör på mottot "koka soppa på en spik" eller rättare sagt det jag råkar ha hemma i kylen så blev det en kikärtsgryta. Tillagas på egen risk.

Paulas kikärtsgryta a là kylskåpsrens.

ca 400gr kokta kikärtor.
3 små röda lökar
2 vitlöksklyftor
1 pkt körsbärstomater
lagom med vitt vin
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk sambal oelek (ca, beror på hur stark man vill ha den)
½ dl tomatpuré (typ?)
1 tsk senap
1 tsk honung
timjan basilika eller dylikt efter behag
salt och peppar

Hacka och fräs löken i lite olja, pressa ner vitlöken. Hacka tomaterna och släng ner i grytan, häll på lämpligt med vitt vin, rör ner alla smaksättare i den ordning du själv önskar, sen kikärtorna. Låt det sjuda tills det har en bra konsistens och salta och peppra tills du är nöjd, sen är det bara att äta.
Det här kanske är 3-4 portioner beroende på hur mkt man äter å vad man har till. Jag skulle tippa på att ris å en sallad funkar om man vill att det ska vara vegetariskt, jag åt kryddig korv till men det var ju bara jag det. Nu, har jag det sparat. Nu ska jag sova.

onsdag 11 november 2009

Projekt på gång

*Jag behöver slipa och betsa mitt bruna bord svart. Hur jag nu ska få det bra?!?
*sen vill jag måla linneskåpet i sovrummet limegrönt på insidan, vitt igen på utsidan (eftersom det just nu har en massa osmickrande rosa fläckar samt avskavda fläckar. ) samt montera nya handtag på dörrarna (gamla dörrhandtag kanske?)
*måla min nuvarande skohylla/fd bokhylla någon lustig kulör...Men vilken tror vi på? ska i allafall börja med att grunda den vit.
*slipa och betsa brudkistan grå (eventuellt nån annan färg...)
*istället för dom provisoriskt fasttråcklade plastunderläggen i spetsimitation så skulle jag behöva sy ett orange tyg hölje till mormors lampskärmsstomme.. förresten, är det ett ord?


Jag inser ju själv att jag aldrig kommer att hinna färdigt med allt detta innan flytten... om någonsin, men man måste ju iallafall börja någonstans, och jag tror att jag ska börja med linneskåpet imorrn. Är bara så svårt att hålla till någonstans när risken är stor för att gissa vill va uppi det. Inte vackert på skåpet å inte vackert på gissa...

Jag borde vara sömnig eftersom jag har varit upp sen 4.30 i morse, innan det sov jag dessutom bara 4 timmar, men det är jag inte. Jag är stundvis besviken ikväll och kan inte riktigt sätta fingret på vad det beror på. Om det är på mig sjäv , mina skumma vägval i livet, eller någon i min omgivning som jag ställer för höga krav på? Jag vet inte men det är ingen bra känsla. jag är orolig, rastlös, less och dödligt trött på samma gång. Detta kan ju aldrig vara positivt. Har målat mina naglar med ett lager mesigt beiget nagellack (för övrigt tycker jag att man ska stava det bäscht). So boring, men de var allt jag hade orken med idag, Attityd kräver färg som kräver arbete och blä svarar jag då.

Men nu måste jag nog ta gissa under armen för att tvångsgosa ner oss i sängen. Hon hatar mig ikväll eftersom jag klippte hennes klor med en kökssax. Det var inga problem, inget blodvite, men hon tyckte inte att det var så fränt att bli fasthållen... fler händer till nästa gång så går det nog fortare, och en ordentlig klosax förstås... men det var nödläge! Vassare klor fick man leta efter, nu går det i allafall att busa med henne, hon e så mysig.

måndag 9 november 2009

För mig är det fortfarande söndag

Jag vet att klockan är efter midnatt och denna dag har som genom magi förvandlats från söndag till måndag men jag tänker stanna kvar här en stund till i allafall, i söndagen och mysa. För imorgon börjar en ny arbetsvecka, som att den förra ens har hunnit ta slut?

Vi firar ju alla våra pappor idag och jag tänkte bara skriva ett par rader om just min pappa, eftersom han är den bästa som finns.
Min Pappa är en optimist, han ser lösningar och inte problem. Bjuder konstant på sig själv, skäms inte för sig själv och de sina. fungerar helt enkelt som en stor glädjespridare i familjen.


Pappa är en sån som alltid ställer upp och aldrig vill säga nej. Det är ju en otroligt vacker egenskap och jag tror inte att vi alltid hinner säga till honom hur mycket vi uppskattar det han gör. Ibland kan man ju dock bli orolig och känna att han borde trappa ner, bara för att inte ta på sig för mycket. Det är ju inte för att vi inte tror på honom, men vi är ju så rädda om hans välmående och hälsa. Men det är otroligt svårt att hejda en Entusiastisk Leif... Vi är väldigt lika i mångt å mycket, jag å min pappa. Och det är jag så glad över, för det finns så mycket att se upp till.
Älskar dig pappsen, snart kommer jag hem å ger dig en kram.

onsdag 4 november 2009

Grönt glas är glädje


Har inhandlat 6 gröna kaffekoppar, vereco servisen. Så himla fina! Små söta å gröna samt en större gul/brun tekopp. Dom längtar tills jag flyttar för just nu så får dom stanna nerpackade. Ingen mening att ta fram dom när jag lix ska packa ner dom snart igen. Jag börjar bli mer å mer peppad på att skaffa en massa 50-tals möbler till nya lägenheten, det känns så rätt. Får se om jag får ta lite möbler från morfar. Det skulle vara mysigt dels eftersom dom har ett så stort affektionsvärde och dels eftersom dom är så himla fina.

Har hunnit väga mig sen sist, är nere under 87. (86.5 pekade vågen på nu) Det är första gången på rätt länge så jag är glad! Dock så vet jag ju med mig att jag tränat för dåligt på sistone så när jag väl kommit igång igen så finns väl risk för att jag går upp, alternativt får en otrevlig platå igen. Eftersom muskler väger mer än fett...
Var iallafall på Afrodance idag med Jessica och det var ju helt sjukt jobbigt! Dessutom så var jag nog den stelaste av alla där idag men men, inte så farligt som jag hade trott så jag kanske peppar iväg mig nån fler gång ;)

Nu ska jag duscha så jag får masa mig isäng nån gång.

Puss puss.

måndag 2 november 2009

En halloweenhelg på taxi

Kan det bli läskigare?
Ja faktiskt, helgen har förflutit relativt smärtfritt.
En sak med Halloween är att många (99%) av tjejerna ser slampiga ut. Det är slutty Pirate, slutty Nurse och slutty Little red riding hood som är ute i farten och gör gatorna osäkra. Det är den enda dagen på året då det är helt okey att se ut som en hora. Och nej jag klagar egentligen inte, jag har nog klätt ut mig som både det ena och det andra genom åren. Men mest roligt hade jag nog som påsklilja, och det var inte ens en Halloween! Helgens mest originella outfit var i allafall en Guiness ölflaska, så mycket cred till den tjejen!
Jag försökte iallafall göra det mesta av min tillvaro bakom ratten och hade kvällen till ära satt in huggtänderna ;) Taxi-vampyr! Det var kul... haha...

Annars i helgen har jag tagit promenader, pratat över koppar med te, packat två flyttkartonger (det gäller att börja i tid), myst med gissa, samt diskat. Kan nog inte klaga över så mycket förutom bristen på träning... och sömn.
Dags att gå och lägga sig nu med andra ord.