måndag 31 maj 2010

Hej å hå.

Måste ju börja med att säga att min lillebror är hemma!! YEIII har äntligen lämnat svalbard och kommit tillbaka till oss! Sen så fyller den lilla luringen systembolaget idag så det är ju bara att gratulera! Tänk att även han har blivit så stor! :D

En annan spännande sak som hänt idag är att jag ikväll haft första inskolningen på hemtjänsten, det här kommer nog att gå bra, så länge man kommer in i det hela, det är rätt mycket att komma ihåg!
Förutom att jobba, har jag roat mig med att få fast ett nytt tyg på ena dörrsidan i bmw:n. Det har gått rätt bra, men mina, från början väldigt ambitiösa, planer på att sy en massa dekorativa sömmar gick i stöpet. Jag insåg rätt snabbt att jag aldrig skulle kunna sy dom rakt för det första, sen så skulle det bli svårt att sträcka fast tyget på rätt ställen så jag slopade den idén. Det blev alltså plant å fint, svart å bra. Har även sprayat handtagsgrejjen och lådan som sitter på dörrsidan med svart plastfärg så att dom ska matcha snyggt, går ju inte att behålla dom i beige. Det blev riktigt bra faktiskt. Patrik har suttit å polerat på det stackars dörrhandtaget i 2½ timma. Jag kan tillägga att jag polerade en timma först, sen var jag tvungen att åka på jobbet, så vi hjälptes faktiskt åt ;) det är tyvärr inte färdigt än :P En god nyhet är att det ev finns bmw stolar som passar bumsan på skroten i Umeå. Dom ville ha 500kr för paret så jag ska dit å leta någon dag, imorgon kanske passar. Det skulle vara trevlig att byta ut dom, förarstolen fortsätter äta byxor... den har nu hunnit tugga i sig två par jeans samt Patriks taxibyxor. Bara litegrann, men ändå, jag tycker att det verkar vara en onödig hobby för en bil att ägna sig åt.

I helgen då det var brännbollsyran så jobbade jag ju som vanligt... Jag längtar efter att det ska lugna ner sig lite för mig nu. Inte så länge kvar om jag bara lyckas låta bli att dra på mig alltför mycket extrajobb. Brukar ju ha svårt med det men man måste ju försöka... Har i allafall gjort bort allt med engelskan nu å väntar bara på betyg så det känns ju rätt skönt. Sen så har jag besiktat volvon och det var lite småfix på den å sen ska hon vara klar för försäljning, skönt. Det jag har kvar är att ta beslut om motorcykeln. Var ju så säker på att jag skulle försöka få henne såld, men alla andra hojar som jag kan tänka mig kostar mkt mer och då blir jag fundersam. Kanske ska behålla henne ett år till så jag kan spara ihop till den hojj jag vill ha? Vill ju inte vara utan vrålåk i sommar! ;) Nåja det ordnar sig nog. Nu ska jag busa med gissa skräpet en stund. Han leker med vattnet i diskhon och det är inte ok!

Puss å så

måndag 24 maj 2010

Sådärja.

Har än en gång spenderat en helg med att jobba och ständigt frågar man sig själv, varför utsätta sig för detta? Det var ju en vanligt död å göralös helg så motivationen har varit på allt annat än topp, men hey, det har ju i allafall inte regnat hela tiden så det slapp man ju.
Förutom att jobba så har jag hunnit roa mig med mormors symaskin. Tänk vad kul det skulle va att sy om man bara kunde! Har knepat å knåpat på att få ihop en lampskärm till köket. Det gick sisådär, ända tills jag fick slut på tråd då gick det inte överhuvudtaget. Sydde då istället en ny sänggavel av ett par gamla trasiga jeans å det vart väl okey, men såhär i efterhand så skulle jag nog ha gjort det lite annorlunda... Dock så är det omöjligt att sprätta upp allt, eller rättare sagt jag orkar verkligen inte så den får sitta uppe tills jag blir less å då byter jag. Alternativt tills jag har fler trasiga jeans, då får jag bara göra om det och med tanke på att mina nya söta bil älskar att tugga i sig byxrumpor så kommer det nog inte att dröja alltför länge. Måste öva mer på att sy så kanske jag kan laga!
Det var så himla mysigt att plocka fram den. På något underligt sätt så har alla sy-tillbehören, knappar, trådrullar och diverse andra bra-att-ha-saker absorberat en massa mormordoft. Det luktar helt enkelt så som mormor alltid gjorde och jag får lite tårar i ögonen när jag tänker på hur mycket jag saknar henne. Nu har vi visserligen kvar henne i livet men tyvärr så har hon alzheimers och det är inte så ofta den riktiga mormor lyser igenom. Jag tänker på allt hon skulle kunna lära oss om hon fortfarande mindes hur man gjorde. Alla hennes knep på hur man gör den bästa pölsan (ja jo jag vet, men mormors pölsa är speciell) Semlan man fick efter att ha varit ute på Malå vintermarknad eller det bästa av allt; Frukosten då man sov över där någon gång ibland. Det var chokladmjölk värmd på spisen, och inte oboy utan gjord på mjölk, kakao och socker. Allt det där som är rakt igenom och enbart mormor. Om jag någon gång får barnbarn så är det precis sånt jag ska göra.

Hade prövning i fredags, den skriftliga biten. Kändes i lätt som en plätt så om jag nu bara tar å läser på lite om den amerikansk/engelska litteraturen och om mina författare så ska jag nog klara den muntliga biten nästa fredag också. Gud så skönt om det äntligen skulle kunna vara ur världen!

Men nu ska jag sova tror jag, eller i allafall försöka, det här är knepig dag att dygnsvända.

onsdag 19 maj 2010

Omöjligt att sova.

Är uppe i varv ikväll och det är som att min kropp helt och hållet ignorerar det faktum att jag snart ska börja jobba igen, eller kanske inte snart. Jag börjar om lite mindre än 7 timmar så att... Nåja kan ju roa mig med att berätta lite om vad som händer och sker.

Helgen spenderades ju hemma i malå. Var hos syster i hennes nya hus i aspliden, sen for vi till IKEA på lördagen och jag brände en massa pengar på nödvändiga samt minder nödvändiga prylar. Det var kul i allafall. Sen spenderades kvällen och en bit av natten i monterandets tecken, innan söndagen var slut var praktiskt taget allt på plats. Jag är så fruktansvärt avis på alla kvadratmeter samt det lyxiga faktum att huset inte kostade mer än vad en fjuttig liten jäkla tomt utanför umeå nånstans skulle gå på.. Håhåjaja livet e inte alltid så enkelt. Tur att nån har den lyxen i allafall och så himla bra att det om någon är min fina syster som fått denna tur!

Hennes lilla hästbäsa var också himla söt å hon blev ju även med valp under helgen så man kan ju rätt lätt konstatera att det har hänt rätt mycket dessa dagar.

Jag har sen jag kommit hem fått uppleva våra första sommardagar. Åkt ut på min å Sandras premiärtur med hojjarna. Sen ikväll så har jag varit hos henne och röjt i hennes nyinköpta hus! Mycket grejjer fick jag med mig hem även därifrån så jag har lite ångest för jag har inte plats.. Men jag kan inte låta bli att försöka pula in det i når skåp.

Hade velt fixa lite bilder på allt som pågår men mina kamera har gått sönder och jag har inte råd att köpa någon ny just nu. Nån som har en över? ;)
Nåja. Nu ska jag försöka skriva lite uppsats tror jag, det om något är ju uttråkande så jag kanske somnar.
Nassinatt.

fredag 14 maj 2010

Jag har varit tyst på sistone

Obloggigt värre...jag har varit trött, omotiverad, ledsen och allmänt slut dom senaste veckorna. Men jag måste ju ta mig i kragen och berätta om allt det bra som faktiskt pågår.

Jag har köpt ett grönt åbäke, en ny bumsa att projektera med! Det ska hända en hel del och mycket ska göras för att hon ska bli superduper snygg, men jag är helt övertygad om att vi kommer att komma dit. Hon är alltså en postlådsgrön bmw 320 -77 Hyffsat fräsch i karossen men lite rost ska svetsas å kanske lite lackas också. Sen är det interiören som ska få sig en uppfräschhing med nytt tyg på dörrsidorna och vinylspray lite överallt annars. Vi får se vad vi tar oss till med med framsätena... Dom är rätt ledsna, nån som har ett par på lager?
Sen motormässigt så går hon dåligt på låga varv, mest när hon är kall, men lite i övrigt också. Vi har uteslutit luftfiltret samt att hon tjuvar luft nånstans så nu är det mest tändningsdelarna att kolla, sen så vidare på förgasarna. håhåjaja, det är tur att jag tycker att sånt här är kul!
Våfflan ska besiktas, storstädas å sen läggas ut på blocket, så får man väl se om nån tycker att hon är värd en lapp eller två.
Ska även pröva lägga ut mc:n till försäljning. Hon har fått ny olja både i motorn å kardan så hon är fit for fight inför säsongen. Vill ju egentligen inte göra mig av med pärlan men men vad gör man när kroppen säger nej. Högre hojj, ja tack. Oh men just det ja, jag måste försöka fixa backspeglarna... Vete tusan hur, det var inte så lätt som jag hade hoppats på. Nån som har en repsats till en... va hetterenu... smalgängad 10? mutter alltså... eller Äh, inte fan vet jag, men jag ska börja ringa runt lite å kolla tänkte jag.

Sen så kommer jag att byta jobb i sommar! Från å med juni så blir det hemtjänsten på teg som får dras med mig ;) förhoppningsvis blir det bra, det känns bra. Kommer att jobba mest ba kväll så då blir ju dagarna öppna för annat. Känns klockrent faktiskt!

Det här va ju en rätt trist å tråkig uppdatering men grejjen är den att jag ska åka hem till malå nu så mer tid än såhär hade jag inte riktigt. Jag ska få titta på Systers nya fina bäbis (häst) samt hennes nya fina hus och sen ska vi brassa upp till happis å snurra på Ikea ett par varv. Jag har tänkt köpa nå förvaringslådor samt konsoller till en fet hylla, jag hoppas på att det finns. Mer förvaring efterlyses fortfarande i våran lilla lägenhet på 40kvm som inhyser oss alla 3 Jag Patrik och Gissa såklart. Han är för övrigt omdöpt till Gissa skräpet mest för att han drar fram och älskar skräp. Han har en fyndhörna i duschen och om man har tappat bort något i ,enligt gissa, lämplig storlek konsistens och form så är chansen stor att man återfinner sitt föremål just precis där.