måndag 30 augusti 2010

Drömmer mig bort

Vill så gärna att sommaren ska fortsätta en liten stund till så jag hinner måla, tapetsera, greja fixa och dona snäppet mer i stugan. Men allt finns det inte tid för så jag planerar istället hemma i lägenheten och kämpar för att hinna med en bråkdel på riktigt ;)
Har suktat efter den mest underbara tapet, ända sen jag såg den för flera år sen och jag skulle så gärna vilja ha den som fondvägg. Men det kommer nog att bli 2-4 fondvåder istället eftersom den är rätt dyr. Men å andra sidan så ger den ett större intryck bara av ett par våder, än vad ett rum heltapetserad med medioker tapet skulle göra och då är den ju ändå billigare, om man jämför?



Det är Osborne & Little som tillverkar den och den billigaste återförsäljaren jag hittat hittills är Tapetorama Underbar, eller hur?!?

fredag 27 augusti 2010

Vilken tur jag har!

När min familj känns alldeles för långt bort, och inte kan hjälpa till på grund av det elaka avståndet, tänk då vilken tur att man har vänner som ställer upp! Fick igår låna Fredriks fina crossbuss, Sandra och Patrik hjälpte mig bära och köra en massa möbler! Passade på att köpa ett par 90cm sängar hade tur och fick dom för blott 200:- paret. Sen så lastade vi in både skrivbord, kista och stringhyllor, samt den omtalade kaminen! Har hittat namnet på den nu! Det är tydligen en Jøtul 220 och var inte alls så billig för bara några år sen! Har haft tur och hittat både bruksanvisning och annat så inte är det särskilt synd om mig. Den väger på papperet blott 101kg så det är ju en nätt liten pjäs! Pappa ska hjälpa mig å se om golvet håller, men det borde det tycker jag... jag väger ju nästan hundra pannor och travar ju runt på övervåningen utan större rädsla eller besvär.

Sängarna ska ju blir till en himmelsäng! Jag har en idé i huvudet om hur jag ska göra men det finns det inga bilder på ;) Det här är en modell som är långt mer komplicerad än min, men principen är densamma nästan, det ska hänga från taket istället för att vara en stomme från golvet. Jag tror att det kommer att gå bra.
Denna bild är stulen härifrån

Igår kväll var jag på trevlig stugfest och förmodligen sommarens sista grillning i Jontes fina stuga. Himla trevligt var det men som vanligt blir jag trött tidigt och begav mig hemåt vid strax innan midnatt. Kanske berodde på möblerna vi släpat? jag vet inte, men jag är ingen party-Paula längre. Kanske var lika bra ändå, ska snart iväg å jobba några timmar på blomsterlandet och det är ganska skönt att inte vara supertrött å bakis... oj vad jag känner mig gammal!

Kräftkalas i stugan ikväll i alla fall! Hoppas att det blir uppehåll och inte snorjävla kallt å regn! Det ska nog bli himla trevligt ändå. Men jag tror att jag aktar mig för alkoholen, den ska ju bara ha mig till att sova hela tiden!

onsdag 25 augusti 2010

Hittat mig en värmekälla



Och jag är så nöjd! Måste småfixa lite på den, slipa lite ytrost och sånt, men köpte den begagnad till ett himla bra pris. Tanken är att den ska upp på övervåningen i stugan till nästa vår, helst - sommar, alternativt - höst, definitivt. Jag kan redan se rummet framför mig, det kan ju vara både negativt och positivt antar jag :). Jobbigt om man blir besviken!

Nu blir det lite film. Ser en testosteronladdad äckel action så jag inte blir ledsen igen, nu blundar jag mest hela tiden istället. Det låter tillräckligt äckligt...

tisdag 24 augusti 2010

Oändligt tungsinne.


Det kommer ibland, oftast får jag en förvarning, men Inte ikväll.
Jag skulle bara se en fjantig fjortisfilm för att Patrik jobbade och jag inte orkade med nåt annat. Då tänkte jag såhär; Den typiska mörkklädda tonårsdottern - bråkar med pappa - blir kär, lycklig, ljusklädd - vän med pappa tralliditrallala slut. Perfekt, jag behöver något hjärndött. Jag hade i stort sett rätt men pappan fick cancer och dog vilket innebar depp, tankar på Farmor, mina egna föräldrar som jag har kvar i livet, enorm tacksamhet över det, oro för att något ska hända dom. Medkänsla och sorg för vänner som inte har, eller dom som har föräldrar i livet men inte någon bra kontakt. Många tårar. Sen så tungsinnet, tårar gör ont... ska man vara ledsen hela livet? alltid sörjer man något? En del av dom äldre jag träffar genom jobbet som säger att livet är en prövning, att ålderdomen är grym och plågsam och när man frågar hur det är så svarar dom inget bra, varje gång. Det känns otroligt dumt sådana gånger att vara peppande och positiv, vad har jag för rätt? Till slut, vad ska man säga?
Vad ska man samla på under livet för att inte känna så? Jag önskar att jag hade fått ett svar från farmor eller mormor, för så mycket ont som dom haft, och säkerligen så mycket som dom varit med om och ändå fick vi aldrig höra klagande ord.

Är dessa tankar normala? ibland undrar jag, Patrik tycker att jag är morbid och onödigt deprimerande när jag berättar för honom om vad som rör sig i mitt huvud. Det är jag nog kanske, men kan inte låta bli. Det snurrar iväg alldeles av sig självt. Behövde skriva av mig ikväll, men Mamma, oroa dig inte. Jag vet att du gör det nu, låt bli. Imorgon när du ringer mig så kommer jag att ha fått sova och allt detta har gått över, det gör det alltid...

lördag 21 augusti 2010

Stugpyssel

Var ledig i ett par dagar så därför passade jag på att spendera två av dom i stugan, hade kunnat stanna tre men det var väldigt kallt på natten och mörkt.. jag måste göra nåt åt mörkrädslan... Men fick i allafall en del gjort!


Byggde en ramp till förrådet och beskar mina syrener (blev inte mycket kvar, men hoppas att dom tar sig till våren)


Beskar även vinbärsbuskarna, rensade ogräs och flyttade på en rabatt!
Men jo.. det finns fortfarande mycket kvar, jag hoppas på att hinna måla rummet uppe färdigt innan vintern. Vi får helt enkelt se om det hinns med! :)

torsdag 19 augusti 2010

Uppdatering!

Stugfesten var toppen!
Det blev en hit med knytkalas, vi åt tills vi blev mätta hela högen (ändå räckte det till frukost) Jag hatar blogspots bilduppladdning så det är dessa kort jag bjuder på, hade dock inte så mkt bilder på min kamera, men det finns säkert därute hos övriga festdeltagare ;)

















fredag 13 augusti 2010

Loppisfynd!

Har ju vart nere med Patrik i Hammerdal och i dom trakterna, mina söta vänner, finns det gott om loppisar!Har har handlat alltifrån mjölkkannor till karaffer och kranar, Samt gardiner och tallrikar, hyllor och kryddkar. Helt underbart har det varit. Mellan loppis och shopping har jag mest legat inne i husvagnen och läst en bok. Det har varit ganska mysigt faktiskt. Sen att Patrik mest bara mekat med billjudet, ja det gick ju bra det med jag har ju inte vart göralös.

Nu har jag packat in mig i bilen och ska brassa ut till stugan därför ingen vidare uppdatering, jag har lite bråttom. Ska måla å baka och och och... Men först hämta plånboken och tanka bilen.

Nu är det ju stugfest på agendan!

lördag 7 augusti 2010

Hemmavid.. en stund

Lilla Sara har hittat hem igen! Helt otroligt att hon kom tillbaka! Hon verkar inte ha ont heller, trots att hon hoppat ner från 3 våningen. Så det var ju bara bra.
Även jag har hittat hem till stan igen, från min blixtvisit hemma i Malå. Där hanns det dock ändå med att titta på Julias stallbygge, handla på Galejan (Malås second hand butik, där jag för övrigt gjorde världens fynd! Jag ska visa sen) Hälsa på hos mormor, bjuda morfar på middag, montera mammas köksmöbler och gräva en massa hål till humlen som vi flyttade och delade! Med andra ord har jag haft fullt upp! Körde förbi stugan på vägen dit och hem. Fortfarande inget vatten, men fick mig lite hallon och ännu mindre blåbär. jag hade ont om tid men bara prova plocka lite är ju mysigt.

Jobbade igår å jobbar idag, även imorgon och på måndag, men efter det blir det en massa dagar ledigt å en tripp ner till Hammerdal! Det ska bli bra hoppas ja :)

Nu måste jag sätta fart igen, snart ska jag tillbaka till jobbet, går ju delad tur i helgen vilket innebär först jobba fm, hemma 4 timmar sen jobba kväll...

onsdag 4 augusti 2010

Sara har rymt!


Den lilla svarta katten är nog nöjd vid det här laget, hon har äntligen lyckats med det hon kämpat så hårt för! Att ta sig ut och iväg. Rymde sent igår kväll antingen när jag var ute på balkongen och bökade sent eller ut i trapphuset när Isak kom, det enda vi vet är att nu på morgonen har hon varit försvunnen (det första jag tänkte när jag vaknade var att dom hade varit ovanligt tysta och snälla en natt, vi brukar behöva kliva upp för att få dom till att sluta bråka/busa, och nej det brukar inte hjälpa)
Har varit ute och promenerat runt en stund kring husen och parkeringen men om jag var en utekatt som sökte action så skulle då inte jag stanna på den tråkiga parkeringsplätten mellan kemi och fysikgränd... Håhåjaja, vi ser väl om hon kommer tillbaka, men just nu känns det lite tråkigt, Gissa saknar nog också sin kompis.

måndag 2 augusti 2010

Shoppingsugen

Om man handlar lite så växer behovet har jag märkt. Jag behövde verkligen lite nya kläder eftersom jag inte varit på stan på hur länge som helst var det en ren fröjd att gå igenom butikerna och titta, jag har ju inte shoppat alls i sommar kom jag på, och till och med dom gamla rea kläderna som hängde kvar var ju nya för mig!

Jag köpte i allafall en liten outfit, som jag blev väldigt nöjd med, oh så bekväm!
Mina allra första jeans leggings,


Stor skjorta, ribbat linne med knappar under.

Patrik tyckte att jag såg ut som en hillbillie... ?

Jag är i allafall nöjd.
Har även vart å köpt en dammsugare på mediamarkt. Blev otroligt missnöjd med deras dåliga service och kundbemötande. kokade när jag gick ut därifrån Usch! Tur att dammsugarn var limegrön och söt!

söndag 1 augusti 2010

Söndag och seg

Ska snart iväg och jobba,jag har min sista inplanerade dag på blomsterlandet för denna sommar! Har i allafall haft en ganska lung och skön helg såhär långt, med lite lagomt öldrickande, lite jobb och en mysfilmkväll. Onsdag och torsdag var jag i stugan, ena dagen kom mamma, pappa, morfar, moster och ove. Det var himla mysigt men tyvärr hade vi väl inte jättebra väder. Pappa röjde stigen ner till sjön, och vi försökte fixa kopplingen ute till slangen, sen så skruvade jag även fast den lagade dushblandaren och äntligen fungerar det att dusha! Dock blev glädjen inte särskilt långvarig då jag av någon ännu okänd anledning inte längre fick nåt vatten från brunnen. Vi har inte listat ut varför ännu, men det finns vatten i brunnen och är inte nåt stopp där uppe i alla fall.
På torsdagen blev det till att åka till skellefteå och hälsa på pappa som blev inlagd på sjukan på grund av en elak inflammation i knäet, det enda positiva med det var att jag åkte 364 mot skellefteå och hittade en massa loppisar! Hittade även en auktion men där blev priserna alldeles för trissade så jag orkade inte stanna kvar så länge.
Men fick mig fina loppisfynd i allafall! Den lilla lilla fotogenlampan är så otroligt söt!



Hittade även en tallrikshylla, den är mörkt blålaserad, nästan svart.