söndag 30 januari 2011

Sov i ro.

Min älskade mormor gick bort idag efter en lång tids sjukdom.
Så otroligt fina minnen som denna fantastiska kvinna gett oss genom barndomen och även en bra bit in i vuxenlivet. Hon var den som alltid satte barnen i första rummet och när jag var liten (och sedan även stor) så fanns hon alltid där med ett tröstande ord, en kram eller helt enkelt en väldigt god kaka.
Vi minns dig med glädje allra finaste mormor.


Vad är att dö, det är att somna
Från lidandet i smärtans land
Det är att sakta ljuvligt domna
Likt en våg som rullar in mot strand
Det är att över floden ila
Till hemmets famn till ro och vila

torsdag 27 januari 2011

Vill ha!

Längtar efter en större lägenhet, men vill inte flytta. Därför försöker jag nyttja utrymmet så bra som det bara går, förvaring i under och på alla möbler jag kan tänka mig. Det senaste jag kommit på är att byta ut köksbordet mot en köksö. Har hittat en lagom modell på IKEA, "stenstorp" kostade 2795:- tänk er den med två barstolar (eftersom vi sällan är fler än så) Då ryms grytor och kastruller på hyllan mot spisen och kanske även gissas mat och kattsand i några fina förvaringslådor. Då kan det blå skåpet få flytta ut till stugan i sommar, tillsammans med det bruna klaffbordet och dom udda stolarna. Jag tror att det kommer att bli bra. Sen har jag även hittat ett skåp "fullen" att ställa under handfaten för 195:-, även det IKEA. Det kan ju rymma toarullar eller handdukar? Kanske? jag gillar egentligen inte sådana man skjuter in under handfatet, men när man bor i en hyresrätt så.
Jag har försökt hitta dessa grejer på blocket i en evighet nu, men dom som säljs är söderöver och då blir ju frakten än värre. så snart klickar jag nog hem dom från IKEAS nät butik. Annars är jag ju förtjust i att köpa det man kan second hand.

tisdag 25 januari 2011

Ohyggligt ressugen.

Hittade flygbiljetter till New York tur och retur för 5000:- Någon som vill haka på? Det skulle vara ofattbart skoj att åka en sväng.

Spanar även på biljetter till Chelsea flower show i London i maj. Synd bara att det nästan är lika dyrt :S inträdet ligger på 700 sen kostar flyget dit å hem 3200 ungefär. Om man bara hade lite mer att röra sig med, vad mycket kul man kunde göra!

Men något blir det nog, alldeles för sugen för att låta bli!

Hittat bilden här!Chelsea flower show

söndag 23 januari 2011

Skönt med helg

Tragiskt när den tar slut men man har ju alltid en ny att se framemot!
En lugn helg har det varit med lite jobb på fredagen, jontes födelsedagsfest på lördagen och en härlig middag med Anders å Suzanne ikväll! Jag hade tänkt ta en massa fancy bilder på maten och folket men som vanligt var jag alldeles för upptagen med att ha trevligt, så jag bjuder på en bild från stugfesten i somras istället. då var dom ju också med!



På tal om stuga och sommar så tycker jag verkligen att det är dags att snabbspola vintern så jag kommer dit nån gång! Längtar så in i bomben! Samlar pinaler och ideér, tvättar mattor och skriver listor, jag kommer att vara redo! Bring it!

fredag 21 januari 2011

Blev himla fint med fröll!


Jag gillar mitt nya dushdraperi jättemycket!
Det är lite härlig koj-känsla där innanför och även Gissa gillar stämningen, hans nya hängställe tror jag.

måndag 17 januari 2011

Nya skor


Jag är mycket nöjd. Enda minuset är att dom inte är svarta men det kan jag leva med, dom är så bekväma, kändes som att jag gått in dom redan första gången jag prova dom. Sen har dom precis sulan jag vill ha med lite klack, annars känner jag mig som en plattfot och det tycker jag är hemskt obekvämt.

lördag 15 januari 2011

Brrr

Kallt som attsiken ute! Jag är inte alls sugen på att promenera till Iksu och träna lite men det är vad jag har lovat mig själv idag. Att gå på ett pass tror jag. Det skulle behövas...
Men jag har nån konstig låsning uppe vid axlarna som gör att jag inte kan andas riktigt, måste be Patrik försöka knäcka till det innan jag kan göra någonting överhuvudtaget.

Undrar just vad jag ska hitta på ikväll också. Hade ju ställt in mig på att jobba men det fick jag ju visst inte så då får man försöka roa sig med nåt annat. Städa dokumentskåpet kanske? Eller förrådet? För det hann jag ju faktiskt inte med...

Mina näst sista kunder igår kväll höll jag på att brinna av på. Först klagade dom på hur dyrt det var att åka taxi, följt av att jag minsann måste tjäna bra. När jag upplyste dom om motsatsen, att jag har 101,18kr timmen, ingen ob och inget storhelgstillägg så började killen istället prata om att han var snickare och fick minsann betalt för att köra bil 10 timmar av sin arbetsvecka (inte för jag vet vart detta skulle göra mig avis, jag kör ju bil 100% av min arbetstid så... förstår ni min point?) I allafall han tjänade ju so OTROLIGT Mycket mer än mig. När vi kommer fram säger tjejen "Vi Måste ju ge henne dricks, hon tjänar ju så dåligt!" Det gick på 146kr han säger åt mig att avrunda till 150... (nej tack, jag överlever utan dom 4 kronorna) Hon ger mig två pantkvitton, som jag slänger och hon skriker, Nej men det är pengar på dom! Mitt svar blev "ok raring men jag kommer aldrig att nyttja dom så du kan ta tillbaks det". Seriöst, vad tror folk att man är? Ett soc-fall eller?

Gotta love the life of a taxi-driver.

torsdag 13 januari 2011

Måste göra ett ryck.

Det ser för taskigt ut här hemma. Att göra listan idag blir lång jag ska:

Skotta balkongen
Sortera förrådet så jag kan få in fåtöljen och julpyntet.
Göra färdigt påsen med saker till stugan.
Dammtorka, dammsuga, skura golven.
Stryka och hänga upp gardinerna i köket.

Sen så borde jag (idag eller någon annan dag) även sortera dokumentskåpet och tvätta alla trasmattor som ligger i förrådet och bara myser.
Huvvaligen, jag har en känsla av att jag knappt kommer hinna harta, å sen skulle jag ju ha tränat också såklart! Allt innan jobbet... Men, det går ju då inte fortare av att jag sitter här. Ses!

tisdag 11 januari 2011

Färdig!

Med att städa ut julen i alla fall, nu längtar jag efter våriga gardiner, men jag har ju inga till vardagsrummet. Spanar runt lite på internet och har hittat två alternativ som jag gillar, men jag vet inte. Måste nog ut på stan och dejta lite tyger IRL också!




Båda kommer från hemtex och kostar 149kr vardera. Jag har nog fastnat för den mönstrade med gröna inslag, men åh så jobbigt att bestämma sig!

fredag 7 januari 2011

Mys.

Har hunnit träffa en massa rara vänner såhär runt jul när folk är hemma å hälsar på vilket är så himla mysigt! Igår sågs jag och anna på café göteborg och jag tror inte att det finns ett finare café i hela umeå. Synd bara att dom ska göra upp en på gelé hallon, vågar ju knappt gå dig igen ;) Men en stor applåd ska dom ha för den otroligt trevliga servicen. Fick väldens finaste halv-vantar som Anna hade stickat! Nu försöker jag få in en bild här men det går inte så bra... Dom är i allafall svarta och superfina, med ett litet blått band uppe vid handleden. Världens finaste present, av världens finaste Anna! Önskar att hon kunde flytta upp igen.
Anna fångad på bild, cherry storfesten, tror att det kan ha vart 2008 ;)

torsdag 6 januari 2011

Kattrackare.

Det är ju himla mysigt att ha en fyrbenta vän, men inte lika kul att hålla på å rengöra deras toalett, får vara glad att min katt inte gräver runt lika mycket som lilla Sara som bodde hos oss ett par månader. Gissa blir skötsam i jämförelse!

Denna bild är från när Gissa var en liten kattbäbis å vi fortfarande bodde öst på stan, good old times.

lördag 1 januari 2011

Gammalt och nytt.

2010 har rusat förbi nu också. Det är med lite vemod jag skriver det eftersom jag har så sjukt svårt att släppa taget om det förflutna och den okända framtiden är något som jag blickar framemot med skräckblandad förtjusning.
Alltid bittert också att tänka tillbaka på saker man önskar att man gjort annorlunda, men jag försöker låta bli. Skrev i bloggen inför förra årets nyårsafton
"Mitt nyårslöfte är att leva mer för dagen, samt att jobba mindre. Det kan bli svårt men jag ska försöka, sen tar jag mig friheten att börja på nytt varje månad, varje vecka och varje dag, det ger mig möjligheten till att kickstarta minst 365 gånger under 2010."
Jag har dragit ner på jobbandet så det lyckades jag ju med! Men det stående nyårslöftet att gå ner i vikt har ju sparkat aningens bakut och kickat upp mig alldeles för många kilon, jag fortsätter försöka helt enkelt! Årets addition är att jag vill bli mer beslutsam samt mindre burdus.
Det bästa som har hänt mig i år är att jag äntligen har hittat mitt egna paradis. där jag kan vara precis så kreativ som jag vill, åtminstonde ett par månader om år.



Det värsta jag gick igenom i år var att vår Underbara farmor gick bort i cancer, tiden tar slut när man minst anar det och jag önskar att jag hade spenderat mer tid med henne.


Den största upplevelsen jag hade var resan till Thailand, ett otroligt land, med otroliga människor och med fantastiska reskamrater!


Du har mycket att leva upp till 2011!! Don't you dissapoint me!