onsdag 29 februari 2012

Investerar i mig själv.

Har så länge som jag kan minnas haft ont i ryggen. Det är något som jag av någon underlig anledning inte funderat särskilt mycket över, jag har ont i ryggen ibland, punkt slut. Men på sistone har jag tänkt att kanske bör jag göra något åt detta onda? Sagt å gjort, gick till en naprapat och blev väl inte utdömd, men det kommer att kräva behandling och träning, sen kanske det går att fixa. Har även mått sjukt dåligt över min hy, ungefär hela mitt vuxna liv. Bestämde mig för att göra något åt även detta, varit på konsultation och det låter som att det går att göra det bättre i vart fall! Jag har bokat in ansiktsbehandlingar och har bestämt mig för att det får kosta nästintill vad det vill.
Det finns säkert dom som tycker att jag är fruktansvärt slösaktig, nästan skamligt att lägga så mycket pengar (för det kommer nog att bli X-antal tusenlappar) på sitt eget välmående. Men. Om inte jag tar hand om mig, vem kommer då att göra det? och om inte jag anser att det är värt att lägga pengar på mig själv, vem ska jag då lägga pengarna på?
Visst, ekonomiskt kanske inte den bästa tidpunkten. Jag studerar och har jag planer både för sommaren och stugan, men det kommer nog att lösa sig. Om inte annat så får jag väl jobba mer, jag har bestämt mig för att investera tid, pengar och energi i mig. Det känns bra, jag har under flera års tid blivit duktigare och duktigare på att prioritera mig. Fler människor borde pröva vara ego, för mår man bra i sig själv så kan man hjälpa andra att må bättre också.

söndag 26 februari 2012

Nåt jag längtar efter just nu.

Jag har ett riktigt I-lands problem, eller kanske snarare ett norrlands-problem. På vintern blir mina läppar så otroligt ledsna. Torra och nariga och min bästa vän är trotjänaren från försvaret. Men jag saknar mina läppstift! Jag vill ha lite fart och färg, det orange-röda som jag köpte i stockholm blir inte alls använt så som jag vill just nu. Ja, jag vet. Det är ett litet och ganska oviktigt problem, men ibland är det skönt att få fundera över de små, istället för de stora, frågorna.

måndag 20 februari 2012

IKEA runda no:2

Lyckades ju spendera närmare 1500 tusen denna gång också! Även fast jag bara skulle köpa några smålådor (till expedit hyllan som jag fyndade på blocket) hej å hå, det bidde överkast, tavla, spegel, glas, krukor,värmeljus...all dela ve andra ord.
Mysigt att få en dag med mamsen å syster i allafall, även fast jag var lite bakis så var det himla trevligt. Senare i veckan kommer jag att få i skrivbordet och efter det är ju lägenheten rent ganska fin! Då lovar jag att lägga upp nån bild eller två. Skulle dock behöva lite gröna växter. Har ignorerat mina raringar sen vi flyttade hit, dom är inte så nöjd på mig. Borde kanske tillverka någon rolig ampel till det! ;)
Var nere i keramiklokalen idag, kan nog prova bränna om ett par dagar till, då borde sakerna vara tillräckligt torra. Det känns sjukt spännande! Återkommer med resultatet på den punkten!

torsdag 16 februari 2012

Arbetskväll.

Ikväll har jag kört taxi och nu är jag så himla trött. Det snöade och blåste och fötterna blev alldeles kalla mellan varven, men nu är jag hemma med grabbarna och ska bädda ner mig i sängen. Skola imorrn, sen tvätt, sen jobb, sen helg! Lovely pretty.

Förutom trött är jag arg. Jag är arg på ett bittert och cyniskt sätt och jag hoppas verkligen att det släpper snart för jag blir nästan lite less på mig själv. Det kommer dock inte att släppa för att jag inser att jag har fel (jag har väldigt rätt) men jag längtar tills jag kan bry mig mycket mindre om vissa personer. Allra helst lika lite som dom verkar bry sig om mig, jag vill utan ett skrikande samvete behandla andra såsom dom behandlar mig. Låter väl ganska rimligt?

fredag 10 februari 2012

Så mysigt.

Igår hade jag den bästa kvällen på himla länge. Goda vänner, god mat, gott vin... underbart. När man får känslan av att man inte vill att kvällen ska ta slut, fast man är trött och nöjd och egentligen färdig, vill man bara att den ska fortsätta. Så var det för mig igår, den bästa kvällen jag har haft på riktigt riktigt länge, alla inblandade ska ha stort tack!

Idag har det varit lugna gatan däremot, var en sväng på skolan, det var ganska skönt. Känns ändå som att läget är hyfsat under kontroll (omän inte helt, men det är ok). Sen ikväll kom Sandra förbi, tiden rusar så fort när man har trevligt! Skulle batra bli en snabb kopp kaffe, men vi kan pladdra på rätt bra när vi får chansen! Men om en stund ska jag krypa isäng, ska packa först bara. Jobb på blommis imorgon, sen köra hemåt, planen är att åka direkt efter jobbet.

onsdag 8 februari 2012

Ibland får man unna sig.


Idag är det en sådan "ibland" dag.
Har just varit på ett lite krångligt, men ändå ganska kul (man måste ju kunna skratta åt sig själv) Zumba-pass. Jag unnar mig en semla nu. Mamsen som bakat, och det finns fan ingen semla därute som ens är i närheten av samma kaliber! Det kan väl dock inte bli semla varje kväll... Har bestämt mig för att försöka träna 4-5 ggr i veckan, ta bort sötsakerna helt (inte för att jag äter mycket nu.. men ja, vi vet ju hur min kropp fungerar) det skulle vara trevligt att rymmas i några gamla kläder innan det är sommar jag vill helst slippa köpa en ny garderob även på den fronten!

tisdag 7 februari 2012

Första terminen Check.

Klarade tentan fick jag veta i fredags! nåt så hädiskt skönt det känns!
Nu är det bara till att ladda batterierna och göra ett bättre jobb denna termin. Förra terminen läste jag inte alls så mycket som jag borde ha gjort. la inte ner ens hälften så mycket tid å energi, men nu kan man se framåt igen, T2 på juristprogrammet, lovely pretty.

Mamsen har varit här och hjälpt till sen sist. Pappa också, men han åkte redan i måndags. Vi har hunnit sätta upp saker på väggarna, titta på badrumsinredningar och haft det himla mysigt med andra ord. Idag kom jag hem till en nystädad lägenhet och det är en lyx som man inte är särskilt bortskämd med! Men nu har hon åkt hem till sitt, tydligen var det en pelletskamin som saknade henne nåt fruktansvärt! (och hon längtade kanske hem lite också)

fredag 3 februari 2012

Kallt men vackert.

Det är snorkallt ute idag, eller ja -23 grader alla fall, ännu kallare inåt landet såklart (dom ska ju alltid vara värst) men det räcker till alldeles bra för mig. Utsikten är från mitt sovrumsfönster. Någon dag då jag fått tag i mitt ommålade skrivbord och det inte ser fullt lika fördjävligt ut här hemma då ska ni får er en liten uppdatering på hur det ser ut inne, inte bara utanför fönstret.
Jag och Aset var ju på IKEA och shoppade loss. Jag är sjukt förälskad i gamla möbler, men ibland, speciellt när man bor i en hyresrätt så har man behov av dom enkla, praktiska lösningarna som IKEA har att erbjuda. Köpte vägghängda skåp som öppnas horisontellt till köket (som i min mening har alldeles för lite förvaring). Samt ett sopsorteringssystem (underbart) sen blev det nån hylla till badrummet och lite värmeljus. Höll mig med andra ord i skinnet och är gode stolt!

Nu ska jag läsa lite, färga håret, köpa nya skor och tagga för ikväll. bortbjuden på middag, det är inte fel!