torsdag 29 mars 2012

Till pappa


Han ville se en bild på farmors kjolen! Så här ser den ut, men vinkeln är klart fördelaktig och i verkligheten så blir jag rent ganska bred om baken i den, men det är fint ändå!

tisdag 27 mars 2012

Mysig sötsak.

Har sen sist vi pratade blivit med hund. Tillfälligt, en månad först för att pröva, sen kanske ett år framöver. Det är en 3-årig brun labrador som heter Penny. Ikväll har vi promenerat till berghems för att sen cykla hem till lägenheten, det är en fortfarande mycket trött tjej som ligger på golvet sover
Vi är överens detta är inte pennys bästa vinkel. Men ganska söt ändå va?

tisdag 20 mars 2012

Kul kul


När jag har lite för mig tar jag ungefär en miljard bilder på mig själv i spegeln och hoppas på att nån av dom lyckas reflektera mig, inte bara väggen, tak eller nåt annat inte så jättekul Men denna blev ju på mig! Helt otroligt. Dock sjukt skitiga fönster. Mamma har gjort en kraftansträngning och torkat fönstrerna i vardagsrummet och köket, imorrn fixar vi i sovrummet. Det kommer att bli lovely pretty!

måndag 19 mars 2012

Katterna är olyckliga.

Jag har otroligt dåligt samvete, men orkar inte ha en biljon katthår i mina sängkläder längre så dom lurviga små är portade från mitt sovrum! Dom har varit mindre nöjda, men har ju i allafall varandra. Jag ska ge det ett försök i allafall, det har inte ens gått en vecka än, och klart jag saknar dom. Men det är allt lite skönt också!

Du och jag skorpan, du å jag...
Eftersom albin tippar vaser, vattenglas etc. så fort och brutalt han bara kan, så vill man ogärna lämna honom ensam med sådant överhuvudtaget... Det innebär att detta utestängande från sovrummet låter mig ha snittblommorna på Mitt rum! *lovely pretty*
Den senaste buketten med "stjärtfärgade" blommor från berghems såklart.
Bland de vackraste jag vet just nu. Ranunkler och nejlikor, ljuvliga eller hur?

lördag 17 mars 2012

God morgon!

Eftersom jag var så otroligt knäckt igår kväll gick jag och la mig där kring 21.00... Somnade väl nån gång efter 23, men det var bara för att jag tjurades med att vara uppe. Helt sjukt vilken liten tröttis man kan vara.
Idag stod dock väckaren på klockan 8.00, då drog jag mig en liten stund och nu håller jag på och bakar en födelseldagstårta till lillebror. Han fyllde visserligen år igår, men då hade jag verkligen inte tid, så han för nöja sig med att fika idag! Har hittat ett recept på en bakblogg som jag tycker funkar himla bra! http://bakalitenkaka-tove.blogspot.se/2008/06/trtbotten.html

Till en form på 18 cm i diameter behövs 2 stora ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs4-5 stora ägg
Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg
Ta fram 3 lika stora glas. Knäck äggen i ett glas. Mät sedan upp lika mycket socker i det andra glaset, och i det tredje mäter du upp lika mycket mjöl. Man kan ersätta ca 1/3-1/4 av vetemjölet med potatismjöl, eller med kakaopulver om man vill ha chokladbotten.I mjölglaset blandar du även ner bakpulver: 1 tsk till 2-3 ägg, 1,5 tsk till 4-5 ägg och 2 tsk till 6 ägg
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker länge, det skall bli riktigt vitt och pösigt. Blanda sen ner mjölblandningen försikigt. Häll i smord och bröad form och grädda på nedersta falsen i
20 minuter för 2 ägg,
25-30 minuter för 3-4 ägg och
35-40 minuter för 5-6 ägg.
Känn på botten med t.ex. en tändsticka när du tror att den är färdig, tändstickan skall vara torr när botten är färdig.Kom ihåg att ingredienserna vispas bäst rumsvarma, så ta fram äggen ur kylskåpet i god tid innan du börjar baka. Och kom också ihåg att inte öppna ungsluckan under de första 20 minuterna, då kan botten sjunka ihop.
Låt botten stå och svalna en stund (15 minuter) i sin form innan du stjälper upp den på sockrat bakplåtspapper.

Funkar jättebra! Sen tycker hon att man ska låta den vila, man kan till och med frysa in dom, men det har inte jag tid med ;)
Nu ska jag bara lista ut vad vi ska fylla den med! Blir nog en liten promenad ner mot strömpilen. Kanske ska handla mig en flaska vin till ikväll med, kan ju vara trevligt!

torsdag 15 mars 2012

Nytt å fräscht!

Färdigtapetserat, färdigmålat, alla saker uppe på väggarna igen. SKÖNT! Det blev himla bra och jag är nöjd. Det enda som kändes jävligt surt var att kvartersvärden skruvade upp fula handdukshållare (2 av dom!!) på högst oestetiska och opraktiska ställen... tänkte att jag skulle flytta dom men 2 röda prickar där dom suttit (pluggarna) kändes också väldigt omotiverande... mina fina nymålade väggar, jag vill nästan gråta litegrann. Tyckte det var konstigt att hon beslutade sig för ett helt nytt ställe att hänga upp dom på. Där har dom inte suttit förr. Kan man inte ha hyfs och fråga hyresgästerna hur dom vill ha det först?
Nåja ska försöka att inte sörja det, har kvar att skruva upp mina hyllplan å sen kanske jag inte tänker på skiten längre. kanske
Jag är dock tacksam för att hon åtminstonde lyssnade på mitt önskemål om att sätta badrumsskåpet lite högre upp så att vi får spegla våra trynen. Tidigare satt det så lågt så varken jag eller långa lillebror såg oss själva utan att böja sönder ryggen. Opraktiskt att vara lång ibland! När jag har fixat hyllorna ska ni få se lite bilder på hur bra det blev! Nu ska jag ut å meka volvo, 'cause i'm so fuckin' awesome n' stuff. Det blir nog inget bildbevis på det eftersom det är svarta natten ute (wish me luck)

tisdag 13 mars 2012

Konstant pengabrist!

och jag som verkligen skulle vilja ner till Stockholm och shoppa lite! ååå jag längtar efter att köpa mig en ny fin bh...
Nåja, det får vänta eftersom jag just nu bränner pengar på allt annat jag hittat på.
Funderar på hur jag ska göra över påskveckan, har ju inget schemalagt då utan ska väl skriva PM. Om man hunnit klart med det så skulle man ju kunna ta ledigt någon dag? alternativt, man kan ju plugga nån annanstans än hemma. Katterna har jag fixat vakt till, om jag bestämmer mig för att åka mot malå, eller dylikt. Men även stugan övervägs. Dock tycker jag ju att det är sjukt jobbigt att hålla på å bråka med att tina snö på spisen för att få vatten... och förra året, när jag skulle elda igång järnspisen så var det ingen nådig rökridå på nedervåningen, så jag måste ha en bättre plan för att det ska funka!

måndag 12 mars 2012

Stökigt.

Vi har kaos här hemma. Allt i hallen och badrummet är utportionerat i lägenhetens övriga rum. Målaren har varit här idag, men kommer inte att bli klar förrän på onsdag. Det suger litegrann, ser fördjävligt ut och katterna drar runt en hel del skräp, men inte värt att städa före allt är klart.
Jag är trött... på riktigt, jäkligt trött och det känns som att jag inte hinner eller orkar ens hälften av allt som jag borde.

När jag inte tänker så mycket på alla jobbiga måsten så hinner jag fantisera lite om stugan. Hur mycket som ska göras där. Vad som borde prioriteras och vart jag ska ligga och mysa i sommar samt med vilken bok. Det är mycket jobb, mycket pengar och lite oro som krävs för att ha en stuga... men för mig är det helt klart värt det! Jag hoppas att min rygg är lite friskare till sommaren, tänk allt jag kan hinna med då!

fredag 9 mars 2012

Kan inte sova.

Så jag roar mig med detta istället.
Har alldeles för många tankar som snurrar i mitt lilla huvud.
Främst så snurrar det kring mina nära å kära, kära som inte längre är så nära, dom som en gång kunde kommit nära, men som nu (på grund av en eller annan anledning) inte längre ens finns med i bilden. Vänner som jag borde gett en chans. Bekanta som fick chansen, men aldrig hann utvecklas mer än så. Vänner som fått och fortfarande får alldeles för många chanser... Varför känns det ibland som att man ger de, som sköter sig sämst, flest chanser? Har jag verkligen inte kommit längre än så?
Klurar även lite kring mitt eget samvete, men det är en riktigt komplicerad historia så där får ni inte följa med.
En annan favorit-huvud-snurrare är ju pengar, eller snarare bristen på dom. Jag tycker inte synd om mig, och nog har jag så jag klarar mig. Men har under ganska precis två veckor lyckats lägga närmare 3500 på mig. Och det är ok tycker jag. Problemet ligger i att jag under nästkommande 4 veckor mest troligt kommer att behöva lägga ut minst lika mycket till! Sen får vi se vart det bär av (!)
Ja... Men den som vill se hudprodukter för närmare 1500 spana på bilderna nedan. Jag lovar. Om jag får så bra resultat som jag vill ha (och förutsätter att jag får med tanke på priset) så kommer ni att få ett närfoto på min stackars poriga hud innan och efter behandling.
Nu, ska ja försöka sova igen. puss