fredag 22 juni 2012

Glad midsommar!

Nu ska jag bara sova några timmar sen blir det ut till stugan.
Hade tänkt hinna med både det ena och det andra innan folket kommer dit, bland annat klippa gräsmattan och myggsäkra. Har hört ryktesvägen att det är mycket blodsugare i år (!) I värsta fall knölar jag väl ner mig i växasängen, dess sänghimmel funkar ju även som myggnät!

önskar att jag var ca fem år gammal så ja kunde få plats...


Har tvättat, packat och handlat det sista idag. Tänker på min stackars mor som i alla år packat för hela familjen vid diverse utflykter, hur fan har hon lyckats? Det är ju ett gigantiskt projekt att bara släpa mig själv plus 3 djur sju mil... Hon är fantastisk den där mamman, pappan också för den delen!

Nåja, glad midsommar än en gång och kom ihåg att ta hand om varandra!

tisdag 19 juni 2012

Balkongpiff!

Detta är en av de saker som jag tycker om allra mest, att få piffa, förändra och göra det mysigt!
Före

Efter






 Så, vad har detta kalas då kostat undrar du? Här är kalkylen:
6 st stolar à 10 kr, returbutiken = 60kr
6 st stolsdynor IKEA = 42 kr
1 bord på loppis =50kr
5 bastmattor, varierade storlekar från RUSTA= 605kr
Totalt:757

Blomkrukor och det lilla balkongbordet med stolar hade jag sen innan, så jag räknar inte in det, blommorna är engånsprylar så inte direkt en investering (skulle väl kanske ha kostat 700, har ju dock lite personalrabatt ;)) Men tycker ändå att jag klarat mig undan rätt billigt! nu äre bara mys på balkongen som gäller!

söndag 17 juni 2012

Så himla bra helg!

Det är inte alltid det händer, att helgen blir perfekt, men denna helg har varit nästan just det!
Har grillat, jobbat, gått på bya-loppis i brån, pimpat balkongen med mattor, druckit en grogg, dansat med vänner, brunchat med lillebror, ja helt enkelt haft det jävligt bra. Nu myser jag i min nya onepiece framför en halvdålig film på 3:an och laddar för kommande arbetsvecka.

Ska plantera i krukorna på balkongen imorrn, men när jag är helt klar ska ni få se hur fint det blev! så himla nöjd

söndag 10 juni 2012

Kung i baren

Var jag i fredags... Tentafest+ skatteåterbäringen, jag var på sjukt bra humör ;)


fin var jag i håret också, i allafall i ungefär en timma, sen gick det över ;) Unnade mig en kväll med hårspray, gud vad jag saknar det ibland (kör på balsammetoden för den som inte förstår; googla)
Ni får en dålig telefonbild, har inte orkat föra över bilderna från kameran!

Igår var det lite lugnare, men taxifest. Jag hade sjukt svårt för att komma igång eftersom jag var så himla bakfull... Idag har däremot varit lugn och harmonisk, finaste Anna bjöd på lyxigaste brunchen och sen har jag Linnea och penny gått en promenad samt att Aron och Diana bjöd på middag. Mig äre inte så synd om. Arbetsdag imorgon, nice!

torsdag 7 juni 2012

Ont Ont Ont

Så att jag nästan vill dö, jag blir så jävla less!
Jag har en dålig ländrygg och har i regel mer eller mindre ont jämt, men jag kan ärligt säga att det aldrig tidigare varit såhär illa, såhär länge... att ta på sig skor och underkläder har varit lite av en kamp i flera dagar och nu, idag, så blev det ännu värre. Jag kan tyvärr inte ens stå rakt det gör för ont. Tittade mig i spegeln och insåg att ryggen är svullen så att det syns, vad har hänt egentligen? Jag fasar inte så lite för att sitta och skriva en 6 timmars tenta på fredag... vafan gör man?

nära till tårarna just nu och önskar av hela mitt hjärta och själ att detta känns bättre imorrn.
Måste ringa och se om jag kan få en akuttid till någon slags läkare tror jag, om inte annat för att få några trevliga piller. Men först sova några timmar, hoppas att det går
Detta blev ju inte ett särskilt upplyftande inlägg, förlåt.

tisdag 5 juni 2012

Kvällspromenad och plugg i stugan


Sörjer lite att min tomt har så dåligt med kvällssol...
jag ock penny gick på skogspromenad!
jag skulle ha tagit gummistövlarna...
kan ni skymta huset i bilden? ;)


skönt å få mysa i kökssoffan när man kommit hem!


 
Men mesta tiden spenderades såhär:

gissa övervaka
albin mös
å ja försökte läsa


måndag 4 juni 2012

Lovade ju en bild

Jag berättade ju om halsbandet och den impulsköpta toppen som fick följa med. Nu har de kommit! Har dock inte listat ut vad jag ska matcha denna magkorta historia med? även fast ni kan få se en bild på min mage så är det inget jag vill springa runt å flasha. Ne hög kjol kanske det får bli? men vilken färg? Har ju en svart med lite "skikt" av tunnare tyg, modellen skulle nog passa men jag undrar om det blir för mycket volanger och fluff? En sak är säker, jag ska då inte ha dom svarta cykelbyxorna som på bilderna nedan.
Älskar rosetten i ryggen och att den har knappar fram. Mys!

söndag 3 juni 2012

Bra även utan snopp.

Jag gillar för det mesta att vara tjej, trivs helt enkelt som kvinna. Jag har en kropp som är gjord för att bära nytt liv, bröst som till det livet kan producera mat och sen så lever jag statisktiskt sett lite längre än människorna med snopp (männen alltså). Förutom dessa klara fördelar så behöver jag heller inte oroa mig över om min snopp är för stor eller för liten, inte presterar som jag vill när jag druckit eller andra, närliggande problem.
Men ibland så kan jag bli irriterad över faktumet att jag är född till kvinna, eller snarare, det är jävligt irriterande hur andra dömer och behandlar mig utifrån mitt kön.
Förutom att jag (förmodligen) kommer att ha svårare att få ett arbete inom juristvärlden, dit jag förhoppningsvis är på väg, så kommer jag dessutom att vara tvungen att arbeta hårdare och bevisa mer för att få samma lön, som människorna med snopp. Dessa teoretiska genusfrågor som ju många skrattar åt och viftar bort som irriterande, är ju faktiskt väldigt reella.
Men det tråkigaste är att samhället i stort förväntar sig att jag ska ha en partner, någon som fixar det typiskt manliga, även i de fall där jag gott å väl klarar mig själv. Faktiskt till och med bättre än många män i samma situation.
Då jag är singel ska jag inte ta mig för något då? Är jag bara en varelse som ska sitta ner och vänta på att bli sammankopplad med en snopp för att kunna, eller ens vilja göra något?

Nej