onsdag 31 oktober 2012

Roligast just nu

Disconaglar.


för att livet blir så mycket roligare när det glittrar.

och ny röd läppenna från kicks, älskar färgen (dock lite hårt stift)
Annars är det mycket i skolan, mycket på fritiden och mycket att tänka på. Men på det stora hela ganska angenämt.

onsdag 24 oktober 2012

Blir tokig

Av allt i skolan, de e mycke nu helt enkelt!

Men även om allt på den fronten känns supertungt så finns det ändå saker som gör tillvaron lite bättre. Höstluften är lite klarare, lite friskare, lite lättare att andas än vad den varit på flera år.

och herregud, går det åt fanders med juristprogrammet så kan ja ju alltid jobba med något annat, det har aldrig varit ett problem.
På tal om det, jag har funderat på om det inte är dags för mig att gå ut ur a-kassan nu? har aldrig behövt/orkat/velat stämpla hitills under mina drygt 8 år som arbetare, varför ska jag betala 180kr i månaden till det? Har spenderat minst 17000 på detta... en billig försäkring visst, men vet inte ens om jag får stämpla längre då jag är inne i skolsystemet, note to self: måste kollas upp.

och ja, jag vet. Måste fota oftare! Jag ska, förlåt, ni kan ju tänka er en fin höstbild i inlägget eller nåt. Aktivera era sinnen.

måndag 22 oktober 2012

Keaton Henson - Small hands

 
För man behöver bra musik på hösten

torsdag 18 oktober 2012

Lärt mig nåt idag också!

Så jävla skönt känsla! Kan inte allt själv men kan jävligt mycket och det jag behöver hjälp med, ja då har jag underbara vänner och familjemedlemmar som ställer upp!
Ikväll har jag rensat köksvasken (!) Inget som man vill göra, tro mig. Alla ni som fortfarande ber er sambo att ta itu med det äckliga göromålet, jag rekommenderar er att fortsätta skylla på att ni inte kan. Det är riktigt jävla vidrigt, men faktiskt ganska enkelt. Nu rinner vattnet bort som om det aldrig varit ett problem! Och jag har blivit ett kunskapssnäpp klokare.

Förutom detta har jag idag varit på återvinningen och kastat skräp, sen åkte jag till skolan för ett seminarium, vidare till stugan för att lasta av ett golv, skivor och diverse möbler. Tittade även till eldragningen i badrummet (och goddamn va bra de blev). Sen körde jag mot sörförs där jag fick kaffe, kaka och tog en promenad med Sandra och Penny. Efter det till Vännäsby där snälla Magnus bjöd på middag. Svängde sedan förbi Anders och Suzanne för att spana in den flashiga fläkten och fick låna mig en tigersåg! Nu, till slut, hemma och har rensat rör. Pjuh, jag är ganska trött faktiskt och kan nog tänkas somna inom en snar framtid, ska bara läsa lite miljörätt först.

tisdag 16 oktober 2012

Halvåtta hos.. Mig!

Har haft en sjukt mysig kväll tillsammans med mina fina tjejer Anna, Linnea och Ida. Bjöd på trerätters och såhär såg min norrlandsinspirerade meny ut!


Förrätt: minipaltmuffins med citrongravad röding.
 tillbehör; rödlök, västerbottensostcréme och rom
Vin: Saint Clair (sauvignon blanc- 11)

)
Varmrätt: Älgstek med potatismos och kantarellsås
Vin: Jeanneret (Cabernet sauvignon -10)


Efterrätt: Citronsorbet med hjortronsås
Vin: Merlot.
Helt fantastisk trevligt, jag rekommenderar alla att köra på samma koncept. Känner man inte att man har tid att köra en "äkta" halvåtta hos mig, med 4 dar i veckan uppbokat, gör som oss och mys en veckodag fyra veckor på raken. Sätter guldkant på vilken tillvaro som helst! Jag har fått pröva en massa roliga recept och skulle med glädje göra om varenda rätt igen!
Nu äre tack för ikväll och god natt.

måndag 15 oktober 2012

Jag blir då fan aldrig någon matbloggerska

Ni vet, det finns så gott om bloggare som när dom ska laga söndagens soppa eller baka mormors finaste kaka dokumenterar varje steg... alltifrån de fräscha råvarorna i klatschiga färger till hur de ligger upphackat i små skålar (ala värsta tv kocken) till det piffade och perfekta resultatet som skulle passa första bästa kokbok. Missförstå mig rätt, jag klankar inte på dessa fantastiskt duktiga och ambitiösa människor, tycker att dom är duktiga och läser gärna deras recept och sånt! Men jag är bara så sjukt annorlunda. När jag lagar mat/bakar så är det snarare som att en tromb dragit fram och bänkytan blir överbelamrad på 10 röda sekunder av disk, maskiner och mat... det skvätter å skvimper och när jag är klar är det nästintill sanering som gäller.

Alltså, såhär:

 
 Och hur roligt ser det ut?!?
Inte särskilt, men jag lovar, ska försöka ta kort på middagen imorgon, jag och tjejerna drar igång vår alldeles egna version av halvåtta hos mig! Jag har äran att vara först ut, wish me luck!

måndag 8 oktober 2012

Förkylningen from hell

Känns som att jag aldrig kommer att bli frisk?
Har varit sjuk i ganska precis en månad och jag börjar vara jäkligt less faktiskt. Trött på febertoppar, snor, huvudvärk och slem i lungorna, klarar knappt att gå upp för en trapp! Och nej, riktigt så illa brukar det inte stå till i vanliga fall.
Måste försöka tacka nej till alla roliga aktiviteter och bara häcka hemma tills jag blir mig själv igen tror jag, det kanske är det som behövs? Hoppas det... Tänk ändå om jag orkar det jag gör på halvfart, vem kan stoppa mig när jag är frisk?
Livet känns peppande, hösten är en fantastisk tid för förändring och allt ordnar sig till det bästa.

söndag 7 oktober 2012

En helg i stockholm

 Helt fantastiskt! Lämande ett Umeå där regnet vräkte ner för att spendera helgen i Stockholm med mitt hjärta Ida och hennes fina syster, pojkvän, kompisar. Ja helt enkelt med underbara människor!
Vi har ätit god middag på italiensk restaurang, druckit smaskiga drinkar, finförfestat hemma med snittar och dansat på Berns! Längesen jag hade en så bra helg, synd att den gick alldeles för fort.
Hade inte med mig kameran och min telefon har kanske den sämsta kameran som finns men här är de ynkliga bilderna jag fick med mig:

Vi norrlänningar hade hemskt roligt åt den polisstripade husbilen
och att dom campade i stan!

Stockholmarna hade hemskt roligt åt att vi fann ett mobilt kontor
(som stod där varje helg) faschinerande

Såhär taggad å söt var jag i början av lördagkvällen!
blev kanske lite mindre söt... men inte mindre taggad!
Suddigt festmys

tisdag 2 oktober 2012

Stressen...

Skulle ibland vilja klona mig själv! Ska på fredag ner till stockholm och det är inte en nådig att-göra-lista som ska uppfyllas innan dess. På lördagen har vi finsittning som jag varit med och planerat. Ska hämta blommor, arrangera och styra lite inför det, sen ska jag helst (!) vara ute i stugan för det ska utföras en hel del jobb där "till slutet av veckan"
Jag måste dessutom lämna ifrån mig husdjur till höger och vänster. Tack Underbara människor som ställer upp så att jag överhvudtaget kan åka!
Sitter just nu och stressar upp mig, men har idag feber, ont i halsen och huvud så ska försöka börja i den ändan. Ta hand om mig själv, äta.. Är oändligt tacksam över matlådorna min Mamma skickat.