torsdag 31 januari 2013

Sorgligt men fint.

Jobbade idag på blommis och en kund kom in, med något stirrig blick. Ville ha hjälp med en bukett som var lite speciell, den skulle vara en blandning mellan sorg och glädje.
Personen som skulle få den hade nyligen gift sig och låg på sin dödsbädd. Det var någon i 50 års åldern mer än så vet jag inte. Jag valde de vackraste blommorna jag kunde tänka mig, rosor, liljor, anastacia och ginst. Det blev en fin bukett med mer glädje än sorg, som andades vår.
Medan jag band ihop den i arbetsrummet så tårades mina ögon, jag hoppas att min kund inte märkte nåt. Man möter så många människor med sorg, men samtidigt så är väl det något positivt med jobbet. Att man kanske kan lindra, trösta, skänka lite glädje till personer i svåra stunder och inte minst hjälpa dom som inte finner orden att uttrycka sig. Omtanke kan visa sig i så många former, som blommor inte minst.



onsdag 30 januari 2013

Paulan vill mer

Surfat runt på mina favoriter...skönhets/sminksidor, alltså åååh jag dör lite! klicketiklick så landar notan lätt på några tusen för saker som ju faktiskt är helt livsnödvändiga, det är fan svårt att ta bort dom ur kundvagnen sen igen! Ja... jag drömshoppar bara, så i slutändan klickar jag ju egentligen inte hem något, men jag skulle bra gärna vilja. Bara det nödvändigaste som ansiktsrengöring och sånt, som jag skulle köpt på butik för det dubbla, det är det som jag unnar mig just nu.

Har även kollat lite flygresor, 7 tusen tur och retur till annan kontinent, det kan jag egentligen inte klaga på. Men hur mycket man måste beräkna till boende och mat det var ju en annan femma. Ska jag tänka att jag åker själv eller med sällskap? Jag vet inte alls hur det blir.
Stugan behöver dessutom några pengar i sommar, en sisådär 10-30.... tusen *gliiip*

Har i allafall varit och löst träningskort idag! Pengarna räckte som tur var till det, så nu tränar jag på IKSU i fyra månader framöver, kortet tar slut lagom till sommaren! Då har ja lix inte tid.

Ja, så roligt var det med ekonomin i mitt liv... ska leta i förrådet efter saker att sälja tror jag...

söndag 27 januari 2013

23:20 så startar skrikarn

Klockslaget kan faktiskt variera från kväll till kväll, katten kan också variera, men när jag går och lägger mig så är det två ynkliga pojkar som från andra sidan dörren ger ifrån sig de mest hjärtskärande ljud. Gissa har ett långdraget, lite darrande läte. Albin ett intensivt, snabbare, ynkligare och helt klart mer desperat; mjau... det håller på att driva mig till vansinne. Ibland har jag hunnit somna, vilket leder till att jag vaknar. Har jag inte somnat så kan jag heller inte somna förrens de ger sig. Detta i kombination med klös på dörren kan även väcka mig på morgonen. Om de inte väcker mig utan jag sover till väckarklockan ringer och jag vill snooza så uppstår problemet då de fattar att jag, trots mitt mystiska försvinnande kvällen innan, finns på andra sidan dörren... and it's on again. Typiskt. Har övervägt att skaffa hörselproppar, alternativt leta upp dörren till köket så att de får köksarrest om nätterna. Vi får se vad jag gör. Vill ju inte men hur ska ja få dom att sluta? Värst blir det nästan när jag har vart hemma en hel dag och myst med dom, som att abstinensen blir större då, jag kan tycka att det borde vara tvärtom.

Förutom mina katters nattliga bravader så är det mesta okey, jag har varit sjuk, mår nu lite bättre och ska försöka komma ikapp mitt liv i veckan. Ligger efter lite med typ allt så håll tummarna för mig!

måndag 21 januari 2013

Varmt välkommen tillbaka kära energi!

Det känns helt fantastiskt!
Energin är tillbaka och det med råge. Att jag ens oroar mig på hösten? Jag går ner i nån slags depp-dvala och tycker det mesta känns pest och pina, det är fruktansvärt synd om mig och allt känns jobbigt.
Men Sen! Då kommer januari, livet blir lite lättare, lite ljusare, våren närmare och ja livet blir helt jävla underbart. Ok jag måste erkänna, att skriva tentan bidrar till att en del av bördan lättar!
HEJ 2013, nu är jag redo för att ha trevligt.

Har hunnit skriva tenta (dock inget resultat från den än)
Spenderat nå dagar på jobbet
Flyttat en kompis till Uppsala (buhu men vi fick en trevlig helg i Stockholm i alla fall)
Dessutom introducerats till straffrätten idag! Känns faktiskt ganska kul just nu.

Imorgon ska jag och Anton bege oss ut på en tur med hans nyinköpta skoter! Varm choklad, smörgåsar och sol står på agendan, weeeeiiii!!! #highonlife

Sol sol sol sol sol sol sol sol sol sol sol sol sol


fredag 11 januari 2013

När det är fredag kväll..

och du verkligen, verkligen, verkligen Inte vill plugga (men måste) livet ser ut ungefär såhär...



Börja då med att göra en Bob Marley playlist på spotify och kör three little birds på repeat, tills det känns lite bättre (ca 7 ggr.) Har du avklarat det steget kan du inkludera övriga låtar på listan... redo nu?




Fortsätt då med att läsa dina, fullkomligt obegripliga, anteckningar å gör några ruttna gamla tentafrågor. precis som jag.

torsdag 10 januari 2013

I see a red door and I want it painted black No colors anymore I want them to turn black

Jag sprang i veckan in på H&M, köpte svarta träningsbyxor, ett svart träningslinne, svarta leggings och ett trepack svarta trosor, allt högg jag i farten och utan att pröva... allt svart.. kändes sjukt deprimerande vid kassan. Men vi konstaterade, jag och kassörskan, att ibland behöver man ju bara basplagg och vad kan vara bättre bas än svart?
Passerade på vägen ut Dinsko som hade rea på ett par kängor. Jag har ägt exakt likadana men dom gick jag sönder för ett år sen och nu stod dom ju så fint på reabordet! Blott 99:- = jag slog till...

Detta ledde till att jag började fundera över mitt förhållande med svart.
Mina vänner vet att jag i höst velat ha allt annat än svarta klänningar men på nåt vis är det sådana jag köper med mig hem. Korta, svarta i varierande material och oftast ärmlösa (jag gillar inte ens ärmlöst) blev tvungen att leta fram dom. Hela 7 st i garderoben! å då vet jag att åtminstone en till ligger nerpackad i en kartong i källaren. huga


När jag konstaterat detta så kom jag även att tänka på mina skor... och att jag kanske är lite tråkig även på den fronten. Ni vet, när man får en idé i huvvet så måste man ju kolla upp det, jag städade skogömman och tada!

yepp... det är 14 par i varierande skick (till och med jag måste erkänna att tre av dessa är ganska lika varandra: kängor med sisådär 3-5 cm klack och snörning)
Men, då har jag inte räknat med mina vardagssneakers, graningekängor eller träningsskor som också dom är svarta...
Jag som var färgglad och rolig en gång i tiden!
Det blir nog ett köpstopp på svarta skor och svarta klänningar detta år!
(om jag inte hittar de perfekta pumpsen såklart!)

ne. nu har ja roat mig tillräckligt, back to the books.

måndag 7 januari 2013

Farväl 2012

Har spenderat julen hemma med familjen och nyåret med Anton och hans vänner sen vi sågs sist! Däremellan har jag jobbat arslet av mig på blommis, men där är det sällan tråkigt att vara så det har gått bara bra. Så, en liten förklaring till min frånvaro, men ni som läser denna känner ju mig och vet att det oftast går till på detta vis.

Nu ska jag låta som en äkta gammkärring: Är det bara jag eller rasslar åren förbi i en rasande fart? försöker räkna ut vart de tagit vägen och jag hänger inte alltid med mig själv i svägarna.
Nåja, 2012 blev året som jag delade med Penny. Fantastiska glada lilla hund, första vovven jag haft på heltid och även om det gick hur bra som helt så tvekar jag fortfarande inför ansvaret att skaffa en för flera år framöver. Måste fortsätta suga på karamellen tror jag. Vem vet vart jag är om 5 år?
I övrigt så delade året med sig av både sött och salt, jag har tappat personer efter vägen eller rättare sagt valt att släppa energitjuvarna, snappat upp nya fantastiska människor samt en å annan nygammal. Ska i år omge mig med människor som ger mig energi och som fokuserar på det positiva istället för motsatsen, det om något får bli mitt nyårslöfte till mig själv.
Förutom det så önskar jag att jag kan bli en flitigare student så jag slipper denna jävla dödsångest när tentan närmar sig (ja, just nu tentapluggar jag men har lunchrast i ungefär 15 minuter till så jag får sitta här och skriva). Men mer än så? Jag vet inte, stugan är högt prioriterad i sommar, det ska styras upp både det ena och det andra därute, sen så hoppas jag verkligen att jag kan ta mig utanför sveriges gränser åtminstone en kort liten sväng, behöver verkligen komma bort och få lite nya intryck nu!
2013 kommer att bli ett fantastiskt år, jag känner det på mig.

edit: Bara jag överlever de kommande 9 dagarna av tentaplugg... då då kommer det att bli ett fantastiskt år.