torsdag 28 februari 2013

Buhu

trött å less på mina sköra torra naglar som bara skivar sig nu! Det har varit såhär i flera veckor och jag ser ingen ljusning. Jag är riktigt sugen på att ge dom ett lager akryl, bara för att de ska hålla ihop. Men jag vet ju vilket taskigt skick dom är i då jag väl tar bort akrylen eller gelén för den delen...dessutom är det ju inte direkt gratis. Usch decisions decisions.

Tråkiga, torra, trötta, arbetsnaglar :(



onsdag 27 februari 2013

Hjääälp!

Jag har ont i halsen men varken tid eller lust med att bli sjuk igen!
Har äntligen kommit igång med träningen riktigt bra och jag är nöjd över mina framsteg, även om det inte syns så mycket på vågen ännu så känns det i kroppen och det är det viktigaste för mig!
Var på ett stepmuskel pass igår som höll på att ha ihjäl mig, det måste bli mer av den varan!
Idag blir det veckans sedvanliga bodypump i alla fall. Målet är att klara alla repetitioner på samma vikter som förra veckan, det kan bli en utmaning speciellt eftersom jag redan har träningsvärk sen igår.

Förutom träning och skola som tar mycket tid så har ja haft mamsen på besök i veckan, vi fick spendera hela måndagen tillsammans. Sprang på affärer och snackade en massa skit. Ibland så vill jag skita i allt och bara bosätta mig i Malå för att vara nära allt som är viktigt, familjen. Men jag vet ju att det är svårt, dels för att jag är så ohyggligt rastlös och har förändrats så mycket sen jag flyttade hemifrån för 12 år sen.dels arbetssituationen... Att få ett okey jobb, det är inte så enkelt i inlandskommunerna.

På tal om förkylning så tänkte jag försöka hitta den roliga radioreklamen från försäkringskassan om vabruari. Men den finns inte någonstans för uppspelning!
Texten går nåt liknande som detta:

"Ett snuvigt barn nös i kuddrummet
 på en liten liten lek kamraaaaaaat
rakt ut i luften flög en snorbacill
som gick och hämtade en dagiskompis till. 


Två snuviga barn nös i kuddrummet
 på en liten liten lek kamraaaaaat
rakt ut i luften flög en snorbacill
som gick och hämtade en dagiskompis till.

Tre snuviga barn... etc." 

Melodin: en elefant balanserade
Jag tycker att den är jätterolig och då har jag inte ens barn!

edit: Fick en länk i kommenteraren, här är den, Yei! http://www.dagensmedia.se/nyheter/kampanjer/article3581980.ece


torsdag 21 februari 2013

Dagar det känns tyngre.

Har ikväll haft ett långt samtal med en vän.
Om tråkiga saker, om familjeförhållanden som inte fungerar, maktlöshet, oro och ilska. Jag är frustrerad och arg det känns ärligt talat ganska hopplöst...
Detta i samband med att jag, på grund av skolan, läser världens jobbigaste rättsfall har fått mig till tårar. Jag gråter över främst barn men även kvinnor och män som systemet sviker. Samt de som systemet kanske lyckas hjälpa men som är ärrade för resten av sina liv. Att människor kan vara så vidriga! Jag tillåter mig själv att bryta ihop lite just nu, men ska fokusera imorgon på att istället hitta lösningar. Ilska är en bra drivkraft har jag hört.

Usch, vissa saker kan verkligen ge en perspektiv. Ska försöka samla tankarna nu och lämna in mitt, alltför försenade, utkast till PM.
Kommer att basera den på det upplyftande rättsfallet: NJA 2008 s.1096 "Våldtäkt mot barn eller sexuellt övergrepp mot barn? Även fråga om en gärning bedömd som sexuellt övergrepp mot barn är att anse som grovt brott (I och II)." 
Kändes som en passande avslutning på denna dag...

tisdag 19 februari 2013

En vegetarisk dag.

Detta med en köttfri dag har det debatterats om mycket på sistone tycker jag och trots att det går långsamt så verkar det i alla fall gå framåt. Jag kan inte säga att jag tycker att skolan ska servera enbart vegetarisk kost, men en köttfri dag är väl en briljant idé!
Jag har en historia som vegetarian, var det i två år, mellan 16 och 18, men min kropp klarade inte av en helvegetarisk kost, jag fick dåliga värden, tappade håret och ja.. det var inte bra. Sen den tiden i mitt liv så har jag gradvis ökat min köttkonsumtion till att bli en köttätare rakt av, fullt ut. Dock med ambitionen att köpa så "bra" kött som min plånbok förmår. Det var nämligen anledningen till att jag slutade äta kött. Att jag mådde så fruktansvärt dåligt för djurens skull. Planen var alltid att även i fortsättningen äta mycket vegetariskt, det har jag helt ärligt varit ganska dålig på. Men nu tror att jag ska följa skolornas exempel och införa en. När jag googlade köttfri dag så kom denna sidan fram.

Nu kommer jag inte att välja just måndagen som vegetarisk dag, och jag kommer inte kräva av mig själv att både frukost lunch och middag ska vara vegetariska. Men om jag lagar en vegetarisk middag i veckan, så leder det minst till 3 matlådor som jag kan äta till lunch och då minskar jag ju köttintaget på ett bra sätt!

Förra veckan gjorde jag kikärtsgryta, veckan innan det linssoppa och denna vecka blev det en vegetarisk lasagne med selleri, tomat och mozzarellaost. Jag gillar inte ens selleri, men det blev helt okey! Tycker nog att folk i allmänhet kan sluta vara så rädda för vegetariskt, det kan ju vara hur gott som helst.

måndag 18 februari 2013

Unnat mig en ny leksak.

Köpte mig en cykel i veckan, inte vilken cykel som helst utan eeeen....



Just det!! Spinningcykel, I love it! Visserligen en lite äldre modell som har lite knak å brak för sig, men med några fina små justeringar så kommer den att bli helt perfekt! Har cyklat på den några dagar och den fungerar helt okey redan nu.
Jag har längtat efter en spinningcykel så länge, jag är så nöjd och den har hittat sin plats snett bakom soffan, så man ser tv:n och har stereon inom räckhåll. Ska bara försöka hitta nåt bra spinningpass som kan vägleda lite! Fram tills dess har jag gjort en egen playlist med låtar som jag gillar att träna till!

Bodyrockers – I Like The Way - Radio Edit
Avicii – I Could Be The One [Avicii vs Nicky Romero] - Nicktim - Radio Edit
Swedish House Mafia – Greyhound
La Roux – Bulletproof
Daft Punk – Harder Better Faster Stronger
In Flames – Metaphor
The Tough Alliance – Koka-Kola Veins
System Of A Down – Lost In Hollywood
Bingo Players – Get Up (Rattle) - Vocal Extended
will.i.am – Scream & Shout
AKI – När solen går ner

torsdag 14 februari 2013

En kärlekshistoria

Många frågar mig just nu om jag är tillsammans med Anton. Ja... just nu så är vi det, men ingen av oss vet väl vart vi vill med detta riktigt. Men vi har tänkt ta reda på det tillsammans samt passa på att ha ganska roligt på vägen. Tänkte att ni skulle få veta lite om vår historia och hur vi hamnat här.

Jag och Anton träffades första gången sommaren 2002. Då var jag 16 år gammal, och han var 22. Det var sommarlovet mellan första och andra året i gymnasiet för min del och min syster hade just klarat körkortet. Pappa, snälla söta rara pappa, han hade hyrt en BMW Z3 cab som vi fritt fick förfoga över- Julia körde och jag åkte med. Det var galet. Den helgen besökte vi bland annat Skellefteå och  Arvidsjaur. Vi åkte upp till Piteå och va på Dragrace med några av hennes vänner från Umeå. Jag fick träffa Herman, Hessling och några andra typer som jag inte riktigt minns så här långt efteråt. Det är Anton som är Herman och vi hade aldrig setts tidigare men jag minns att jag tyckte att han hade de finaste käkben jag någonsin hade sett och det gladaste leendet på hela jorden. Mitt 16-åriga hjärta smälte. Dock hände inte mer än så. Jag var blyg, ung och ja vi åkte helt enkelt hem. Men jag skulle snart träffa honom igen. I slutet på Augusti den sommaren följde jag med min syster till PDOL för första gången. Vi bäddade ner baksätena och sov i skuffen på mamma och pappas merca, Anton också. Han hade nämligen en liten crush på min syster. Så lång å snygg som hon är så kunde jag ju inte klandra honom. Den lilla rösten i mig som skrek å ropade "se mig". Den var ganska tyst och helgen tog slut, skolan började om och jag flyttade ner till Alingsås.

Men jag kom tillbaka igen och sommaren mellan 2:a och 3:dje året gymnasiet spenderades hemma hos mamma och pappa, som vanligt så hade jag väl rätt lite att göra. Min farbror undrade om jag inte vill bo i deras lägenhet i Umeå under två veckor. Dom skulle åka utomlands och behövde en kattvakt. Tackade ja fast jag var lite skeptisk och hittade dåligt i stan.
Första veckan satt jag mest inne, vände på dygnet, vågade inte åka lokalbuss av rädsla för att bli vilse (det är alltså staden som jag numera kör taxi i som vi pratar om) 
Julia, min syster tyckte nog lite synd om mig... den här delen har jag aldrig riktigt förstått. Ni förstår, jag älskar min syster men att bjuda in mig till fester som hon inte ens själv ska gå på, det är inte riktigt hennes stil. Det var hur som helst precis det hon gjorde. Ange ringde till mig, frågade om jag ville komma ut till Håkmark, sa att dom skulle fixa skjuts. Jag kunde inte direkt säga nej, hade ju skittråkigt!
Fick prata med Hessling som sa att jag skulle åka med Herman och gav han mig ett nummer. Glad i hågen ringde jag pojkstackarn som lite förvirrat påstod att dom skulle köra moppe.... och att skjutsa gick ju dåligt. Jag la väl på där och tänkte att jahapp... Men efter några samtal där jag undrade hur gamla dom egentligen va? (23) Varför det egentligen skulle åkas moppe och en diskussion om att ev. ta bil istället så blev det bestämt att okey. vi tar bil hämtar dig klockan .?... utanför konsum. Jag trodde att saken var biff... skulle bra gärna vilja se mig själv idag och minen på mitt ansikte när jag står utanför konsum och två grabbar kommer puttrandes på mopeder... Det var Herman och Micke. Den som körde den skruttiga, hemmabyggda moppen med värdelösa stötdämpare och en limpsadel, Den killen, skulle skjutsa mig. Herman alltså och jag kunde inte för mitt liv förstå hur jag skulle rymmas. Det var kanske en decimeter kvar att sitta på! och det fanns inga fotpinnar! jag var inte särskilt mycket mindre än vad jag faktiskt är i dagsläget,  insåg ganska snart att jag skulle dö. I Ersmark insåg även föraren av mopeden detta. Eller... jag vet inte om han kände av mina ömmande benmuskler... Alternativt blev han också trött på att stötdämparna slog igenom vid varje gupp. Anyhow jag uppgraderades till att åka eu-moppe med Micke, jag har aldrig varit så tacksam.
Det var första kvällen jag pussade på Anton (smeknamnet Herman har aldrig riktigt funkat för mig), jag var nog kanske lite full.
 Fick åka epa hem (wooop woop) Dagen efter hade jag en liten fest i min morbrors lägenhet, fick då veta att Anton åkt runt på ersboda, med sin moppe och funderat på vart jag kunde tänkas bo, han hade väl försökt ringa också, men den enda som svarade i den telefonen var på trött Hessling, eftersom jag lyckats lämna telefonen på festen i Håkmark...
Veckan som följde umgicks vi mycket. Sommaren tog som aldrig slut, jag ville knappt åka hem och några veckor senare så blev vi officiellt ett par. Det hände på Åsele marknad och det är en lite annan historia.

Vi var sambo inofficiellt så fort jag började om skolan, och blev det officiellt efter två månader. Sen var det så. Jag åkte jag till USA i maj 2006. Då gjorde vi slut. Vi hade då varit tillsammans i 2 år 9 månader och 18 dagar.
Det enda jag kan säga om det är att det var jobbigt. Vi har varit väldigt arga på varandra, men till slut kändes det väl rätt okey. Men, åtminstone jag, insåg att vi trots allt haft ett ganska bra förhållande...som till stora delar var fantastiskt och som jag trots allt ville minnas med glädje. 

Här kunde det ju slutat tänker ni. Men vi sprang på varann på biltema en dag i september förra året. Jag skulle ut till stugan och måla och han handlade väl som vanligt något verktyg... Alltså lite mer än 10 år efter att jag träffat honom för allra första gången så ses vi . Bara sådär! och han är lika glad å söt som vanligt. Vi bestämde oss för att ta en fika den kvällen och på den vägen är det.

Det läskiga är: Vi pratar fortfarande samma språk. Han ger mig fortfarande fjärilar i magen och det finns fan ingen förutom han som bara accepterar mig för den smått speedade människan som jag faktiskt är. Jag känner mig som 17 igen. och vafan hände med de senaste 7 åren som vi varit ifrån varandra? Det känns smått overkligt att prata om saker som har hänt oss på varsitt håll. Känslan att "du borde ju veta, var inte du  med?" Infaller lite för ofta. Om detta är positivt eller negativt det återstår att se.

Detta är en bild på oss, tagen på Sandras hustak, den gamla goda tiden då de bodde i schtaan inte ute på vischan. Detta var bara några veckor (om ens det) innan jag åkte.. Visst va vi ganska söta ändå? Även om jag tydligen hatade ögonbryn och ville att de skulle få så lite spelutrymme som möjligt?!? 2006 alltsåå....

2006-05-06


onsdag 6 februari 2013

Älskade internet

Har varit utan internet sen förra fredagen och hjälp vad det har känts jobbigt! Nu har ja kunnat surfa det mest nödvändiga från telefonen, men att kolla skolanteckningar etc hemifrån det har bara inte gått. Idag kom det dock en liten tekniker å fifflade med kontakten så nu kan jag fortsätta mitt liv som vanligt, pjuh.

Tränade bodypump med Suzanne igår på IKSU plus och fyyyfaaan... varenda muskel i min kropp skriker, tror att det får bli en vilodag idag. Ikväll blir det istället till att bjuda Anton på finmiddag, sen ska vi se Django unchained. Många som rekommenderat den, så nu är det upp till bevis!