lördag 27 april 2013

Så lite man vet.


Utan Titel.

Detta var namnet på föreställningen som jag Jessica och Evelina gick på igår. Fyfan så bra säger jag bara. Ibland när jag ska gå på teater så blir jag lite rädd. Jag är ingen kulturelit, jag kan inte förstå allt som pågår på scenen. Jag kan tycka att det blir obekvämt ibland, och inte för att den som framför pjäsen provocerar eller berör utan för att jag tycker att det är rent dåligt, så himla överdrivet, slöseri med min tid totalt meningslöst… Jag går inte på teater särskilt ofta kan tilläggas.

Men för några veckor sen (det kanske till och med var månader) så råkade jag läsa i något blad om en pjäs som hette ”Utan titel” – av Ardalan Esmaili

Det ringde en klocka, det var ju grabben som gått nån årskurs under mig, spjuver med stora ögon fulla av bus, jag tror att hans familj jobbade på pizzerian?

Vi pratade om den, Jessica såg att den spelades i Skellefteå och vi bestämde oss för att åka.
Den var obekväm, provocerande, den berörde men inte på ovannämnda vis. Jag skrattade, fick stundvis tårar i ögonen, mådde fysiskt dåligt över vad människor får genomlida och jag skämdes. Skam över hur lite jag vet. Vetat, förstått. Jag blev ledsen men känner ändå en stor tacksamhet.


Tacksamhet över att Ardalan har öppnat sig och sin familj för att andra ska förstå lite mer. Se lite längre, bortom sina fördomar och fasaden människor visar upp samtidigt som han effektivt slänger iväg en känga till den svenska vapenpolitiken. Jag säger bara Se den om du kan. 

fredag 26 april 2013

To cool for school

Var så fräck och skippade en föreläsning idag, istället roadtrippar jag. Först IKEA i Sundsvall och nu är jag på väg till Skellefteå, där blir det teater! Vilken fantastisk fredag!

onsdag 24 april 2013

Jag vet vad jag vill ha...

Jag har letat länge, men inte riktigt funnit den... den perfekta servisen!
Men nu tror jag att jag har svaret. Swedish Grace.

Tidigare tyckte jag att den var lite för tråkig, men herregud, Klassiskt kan aldrig bli trist!
Jag vill ha den i vitt tack (för så tråkig är jag) och gärna tolv av varje! En bonus är att de har fantastiska muggar också! Tänk, serien har redan funnits typ huuuur länge som helst, så förutsättningarna för att den ska finnas kvar länge till är bra! om nåt går sönder så kan man komplettera och ja, den är toksnygg helt enkelt!

gimme gimme gimme gimme...
Just nu på 25% rabatt på önska! jag är lite sugen på att köpa på mig 4st att starta med. Så galet less på mina tjocka, gråstrimmiga IKEA tallrikar, nu fåre va bra med sån skit tycker jag!

tisdag 23 april 2013

Letar fönster

till sommarstugan, något som inte är det allra lättaste! Speciellt eftersom jag hittar så många fina fönster som jag vill ha! Inte för att jag behöver dem, eller de ens passar till det murkna fönstret som jag måste byta ut, utan bara för att de är fina och kan passa i mitt framtidsprojekt; växthus år 2023!! Jag är galen... jag vet... 

Det konstaterandet gör mig dock inte mindre sugen på att maila ett svar på denna annons. De stora spröjsade fönstrena... jag dör lite! Dom finns dock i Skellefteå.... suck å pust å stånk å stön vad jobbigt! Vad ska det inte kosta att få hem skiten? å då har ja bara fått hem nåt som ska stå i ett förråd å vänta på bättre tider!! Men, GALET bra pris på dom ju!

åååååååh......

Såhär ser det ut för övrigt, i mina framtidsfantasier...



tisdag 16 april 2013

Vår i luften

Trots lite kyligare vindar på eftermiddagen så har det varit en fantastisk dag! Jag lämnade den tjocka vinterjackan hemmavid och tog ut vårjackan på premiär. alldeles, alldeles underbart!


måndag 15 april 2013

I'ts just another manic monday...

Hur mycket tid jag än försöker ge mig själv om mornarna känns det nästan stressigt?
Jag skulle kunna filosofera och skrutta runt hemma i flera herrans timmar innan jag känner nåt större behov av att göra något produktivt, speciellt på måndagar... fan, skulle kunna skita helt i att göra nåt produktivt på måndagarna, det är ju vilodagen man egentligen behöver för att återhämta sig från helgens bravader. Inte för att jag i helgen varit så vidlyftig. Afterworkade med systrarna Wallgren i fredags sen såg jag och Suzanne en film i lördags, så himla mysigt! Var nog precis det jag behövde.
Men nu, ny vecka, ny energi och full fart igen. Ska ut till stugan en sväng idag och titta till den, lite jobbigt att något jag älskar så mycket och som ger mig så mycket glädje kan ge mig så mycket ångest (!)


onsdag 10 april 2013

Saknaden!!!

Som jag saknar att ha bil!
Hemkommen från skola och träning, nyss duschat och superseg. Då måste jag kliva upp ur soffan och promenera/cykla för att hämta ut ett paket samt köpa kattsand på maxi... Med en bil hade det gått på ett litet kick. Då hade jag dessutom kunnat storhandla, men det orkar jag inte när jag inte kan transportera hem det!


I landsbekymmer, jag vet..... Oh well, off I go.