torsdag 30 december 2010

Grattis mig

Bara för att jag är så snygg smal, duktig, empatisk, underbar och allt sånt så har jag fått en present av mig.



Eller kanske för att jag känner mig hemsk, elak, egoistisk, tjock fet ful och äcklig. Men det kan ju inte bli sämre med ett rosa volangdraperi? Hittat på H&M:s home sida.

lördag 25 december 2010

Jul igen.

Är hemma i Malå och har det så skönt, det är vackert och klart ute och en sisådär 17 minus grader kallt, ganska lagom alltså. Igår öppnade vi julklapparna, mös med släkten och framför allt så åt vi himla mycket god mat, och en massa annat gott som faller in under kategorin godis skulle jag tro!

Har inte riktigt tid att sitta vid datorn, men god jul till alla jag inte önskat det än!

måndag 13 december 2010

Fin helg.


Ja, jag har fortfarande helg efetersom jag inte börjar jobba förrens imorgon, jag känner mig hemskt bortskämd. Men det beror på att jag har haft matematik b på måndagkvällar, och idag var sista tillfället. Jag klarade kursen och det känns helt underbart! Äntligen har man fått det ur världen.

Det har faktiskt inte bara varit en bra helg utan en hel vecka med massvis av födelsedagsfirande, tårta och vin. Underbart sällskap och otroliga presenter. Klungan biljetter, praliner i vackra plåtaskar och blommor för att bara nämna några. Mina underbara vänner är så omtänksamma och fina så jag blir alldeles rörd. Jag är så tacksam.
På den fina etiketten som Sandra gjort på deras hemgjorda vinbärsvin så hade hon skrivit såhär fint "Miss Paula 1985
Från Norrland kommer druvan MissPaula. Druvan har under 25 års tid drivits upp med stor varsamhet och omsorg på Arvidssons vingård i Malå. Resultatet är ett mycket smakrikt vin med tydlig och stark karaktär. Det är balanserat med stor sötma och fyllighet samt med tydliga inslag av ungdomlig doft och friskhet. Den något vilda eftersmaken gör MissPaula helt unik i sitt slag och ett vin i absoluta världsklass"
ja vad kan jag säga, rörd.

Men nu får det vara paus för vin, tårta och annat trevligt. Köpte träningskläder idag för presentkortet jag fått av lillebror. Det är läge att köra igång igen.

torsdag 9 december 2010

Tant!?!

Japp, fyllde 25 igår och det skulle jag tydligen omedelbums straffas för!
Har så gott som varje morgon en körning av 2 yngre barn till en skola, idag hämtade jag dom på eftermiddagen också, det har aldrig hänt förr. Den yngsta grabben blev alldeles studsig och glad och sa stolt till sin fröken att det minnsann var samma taxi som hade hämtat dom på morgonen, varpå läraren sa "Jaha, samma taxibil." Barnet svarade glatt: "Ja samma taxibil och samma tant!" Jag är en tant... vid TJUGOFEM års ålder.. oh so great. Jag fick bita ihop ordentligt för att inte börja tokskratta.

Födelsedagen spenderades hemma med fika i goda vänners sällskap. Blir ändå mer firande på lördag så det ska bli kul! Nu är jag dock stressad över provet i matte i mogon så jag kan inte skriva mer än såhär. Återkommer snart när saker och ting lugnat ner sig!

Minns tiden då man var blott 24år, ung och oförstörd ;)

söndag 5 december 2010

Fler blommor


Har just gjort dessa små raringar till blommor det är två av fem som kommer att få ett nytt hem till jul! Duger dom kusin? ;)

torsdag 2 december 2010

Saffran, nejlikor och kanel.

Åh vad jag älskar julkryddor!
Skulle lätt kunna leva med dessa underbara raringar hela året om, men å andra sidan, man vill ju inte bli less dom!

Pysslat ihop två små vaser av provrör, snöre och kanel. Söta eller hur! Tänk er dom med en stor fin röd ros i varje!


Gjorde också en ny variant av nejlike apelsiner och använde lime istället! Passar fint till vita hyacinter.


Förutom pysslandet så har jag även hunnit påbörja baket! Har hittills gjort både lussekatter och underbara tryfflar av vit choklad, med saffranskrydda och ett tunt lager av mörk choklad.
Hur enkelt som helst! Så här kommer receptet!

300gr vit choklad
1dl grädde
0,5gr saffran

100gr mörk choklad 70%
kakao

Smält den vita chokladen,tillsammans med grädden i ett vattenbad. Tillsätt saffran. Rör om tills det är en len smet. Låt svalna i rumstemperatur, när den är sval ställ i kylen över natten.
Forma bollar och ställ in dom i kylen igen. Smält de märka chokladen och häll kakao på ett fat. Sen ska du täcka bollarna med mörk choklad utan att dom ska smälta och då är det lättaste sättet att gegga ner sig ordentligt och ta smält choklad i händerna så den svalnar lite och rulla in bollarna, då blir det jämnt och fint. Sen direkt ner i kakaon och sen vidare på ett fat. Färdiga!
Receptet kommer från tindingen laga lätt!