torsdag 2 december 2010

Saffran, nejlikor och kanel.

Åh vad jag älskar julkryddor!
Skulle lätt kunna leva med dessa underbara raringar hela året om, men å andra sidan, man vill ju inte bli less dom!

Pysslat ihop två små vaser av provrör, snöre och kanel. Söta eller hur! Tänk er dom med en stor fin röd ros i varje!


Gjorde också en ny variant av nejlike apelsiner och använde lime istället! Passar fint till vita hyacinter.


Förutom pysslandet så har jag även hunnit påbörja baket! Har hittills gjort både lussekatter och underbara tryfflar av vit choklad, med saffranskrydda och ett tunt lager av mörk choklad.
Hur enkelt som helst! Så här kommer receptet!

300gr vit choklad
1dl grädde
0,5gr saffran

100gr mörk choklad 70%
kakao

Smält den vita chokladen,tillsammans med grädden i ett vattenbad. Tillsätt saffran. Rör om tills det är en len smet. Låt svalna i rumstemperatur, när den är sval ställ i kylen över natten.
Forma bollar och ställ in dom i kylen igen. Smält de märka chokladen och häll kakao på ett fat. Sen ska du täcka bollarna med mörk choklad utan att dom ska smälta och då är det lättaste sättet att gegga ner sig ordentligt och ta smält choklad i händerna så den svalnar lite och rulla in bollarna, då blir det jämnt och fint. Sen direkt ner i kakaon och sen vidare på ett fat. Färdiga!
Receptet kommer från tindingen laga lätt!

Inga kommentarer: