måndag 9 januari 2012

Tentaplugg och lösryckta tankar.

Försöker sitta här vid min dator å alla dessa papper men när man ska koncentrera sig på nåt som är så stort, en hel termins studier i en klump, då blir allt annat roligare och mer inspirerande. Till och med städning?!? Visst är det konstigt?
Dessutom finns en keramiklokal i vårt nya område, en trappa ner för att vara precis, och mina tankar flyger gärna iväg. Vad är sakerna i för skick? Ugn? Drejskiva? Kyl? Vart köper jag glasyrer, lera etc. till bästa pris? Jag har gett mig själv förbud mot att gå ner och kolla innan tentan är gjord. När jag väl kommer igång kan jag ju bli helt besatt av den där leran.. men försöker förbereda mig på att bli besviken. Jag har ju haft fantastiska lokaler att pyssla på i tidigare, denna kommer nog inte att kunna mäta sig med det riktigt.

I lördags var jag ute på en trevlig liten bar-hoppin' med Sune, Toby och systrarna Wallgren. De sistnämnda två påminde mig om våra listor (Jag minns inte exakt när de skrevs vi har gjort mål-listor i två omgångar, minst) nästa lista går ut 2012-12-12. Alltså, vi har på oss fram tills dess att nå våra mål. Jag började fundera på vad jag egentligen har haft för mål tidigare, och vad jag har för mål just nu. Jag kommer inte ihåg alla punkter men ungefär dessa punkter har listorna tillsammans innehållit.

1, Börja studera!
2, Operation
3, Skaffa stuga
4, Klara motorcykelkortet
5, Ta kontroll över vikten
6, Lär dig ett nytt språk

Punkt 1-4 är ju fixade idag, jag har nått upp till dessa! Det är ju ganska fränt när man tänker på det. Jag vet att jag, när vi skrev ner våra mål, inte trodde på allvar att jag skulle klara det. Visst hade man kanske förhoppningar, men det skulle ju bli praktiskt taget omöjligt!
Detta ger mig hopp.
Min största fiende är vikten, spelar ingen roll hur många gånger jag går ner och hur beslutsam jag är, dom där jävla kilona kommer smygande tillbaka i alla fall. Nyårslöftet som låter likadant varje år, samma sak varje gång man skulle vilja åka på semester eller då man närmar sig bikinisäsongen. Det känns omöjligt... men nu kan jag finna tröst i att det gjorde det där andra också. Målen som var omöjliga och avlägsna, långt in i framtiden. Vi är snart där och en vacker dag ska jag se tillbaka på min lista och säga "ta kontroll över vikten- check!"

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är då helt övertygad att du kommer att fixa dina mål, både vikt o annat. Jag är full av beundran över allt du gjort hittils o ser framtiden an med lugn