tisdag 31 juli 2012

Taggig.

Av någon outgrundlig anledning är jag ikväll på dåligt humör, riktigt dåligt. Allt jag tänker på gör mig irriterad och allt irriterande tänker jag på... Skulle vilja ringa en vän, dricka en öl och gnugga min dystra sinnesstämning mot någon som bubblar, men det går inte. Jåg måste upp och tvätta tidigt imorrn innan jobbet. Så jag ska istället gå och lägga mig i fosterställning och sova bort känslan tror jag. Hatar när jag blir sån, taggarna utåt.

måndag 30 juli 2012

Brudar brudar brudar












Jag gillar att göra brudbuketter så länge jag inte är stressad ;)
Den rosa stora buketten är nog den roligaste jag gjort i sommar, vi fick i stort sett fria händer av bruden, den skulle vara somrig och vi hade en inspirationsbild över färgerna. Så himla kul! Men att gifta sig med en enkel, stilren bukett med Vendelarosor som den cremefärgade högst upp, ja, det är väl inte fel det heller! Visar även lite bilder på tärnbukett och corsagen

söndag 29 juli 2012

Badrum v 2.0

Snart är det klart!! Eller nä, ja kanske överdrev lite nu, men det börjar tammefan närma sig!
Vi har i helgen lagt golvmatta samt satt upp väggmattan i duschhörnet, spacklat på det. Blir riktigt jäkla nice de här! Hade tänkt att jag skulle hinna sätta upp glasfiberväven men spacklet var inte torrt så det blev gipsskivor i köket istället, nåt ska man ju roa sig med ;)



Så arbetar proffsen!
Tada!!





Köket innan


köket efter



Förutom allt detta braiga praktiska, så har jag även hunnit fånga 5 abborrar (små) 1 gädda (Stor!) tagit årets första dopp i sjön, tack vare värme från badtunna, bastu och stuggrannar. Har även hunnit mysa med Penny
Jag är inte missnöjd med helgen helt enkelt.

tisdag 24 juli 2012

Flytspackel!

Helt fantastisk uppfinning! Plant å fint golv på ett Kick!
Åh jag har ju de allra bästa människorna i min närhet. Magnus TACK!
Lägg till bildtext

Det börjar närma sig nåt vettigt nu!

måndag 23 juli 2012

Familjemys

Trots att jag jobbade lördagen till klockan ett så har jag hunnit med mys i mammas och pappas stuga. Där fick Penny bada. Jag fick pussa bebiskinder samt krama på morfarn.




mormor å Livia

grillat är gott!


Tyvärr så var vädret inte vidare bra så större delen av kvällen spenderade vi i stugan, vilket inte är så tokigt eftersom mamsen å papsen fått det himla fint. Men regnet bidrog till den tidiga avfärden på söndagen. Jag och pappa åkte vidare till min stuga, där han hjälpte mig sätta upp skivor på väggarna i badrummet. Jag hade nog inte riktigt insett hur tungt det hade varit på egen hand, vad hade jag gjort utan pappa?!
HM in action


Jämnt å snyggt!

torsdag 19 juli 2012

Att slita ut en golvmatta

Det finns säkert jättebra verktyg speciellt anpassade till just detta, men när man inte har dom så går det minst (?) lika bra med ett par händer, en mattkniv, hammare och platt skruvmejsel.
Innan jag kunde börja slita i golvet var ja dock tvungen att röja bort lite annat.
denna fantastiskt fina bruna hylla
satt fastbultad med 4 sånna här. Största bultarna ever!... But why?

Min fina rörhärva ;)
Shabby va ju chic?
Förutom att slita med golvet så montera ja även ner handfatet, alla vattenrör, lite tapet samt plockade spikar ut väggen. Varmvattenberedarens jäkla fäste vägrade dock komma ner. Vet inte vad dom har fäst fast den tredje och sista skruven med! Jag misstänker superlim, dessutom har någon kämpat med den tidigare så den har typ ingen "stjärna" kvar om ni fattar vad jag menar med det.

Tada! Inget golv kvar.

årsmodell på denna?

 Lite kul att ja hitta en gammal kaffe etikett bakom tapeten. Eller ja hitta flera faktiskt men en som gick att få lös typ hel. Min enda fundering är varför är den där?

onsdag 18 juli 2012

Sommaren är kort!

Men jag slipper som tur är känna att den regnar bort ;)
När man jobbar hela tiden så blir man inte lika väderberoende som den lediga delen av befolkningen och det är ganska skönt. Det är dock inte fullt lika skönt att ha ett så otroligt tidspressat schema, men det går.

På fritiden stressar jag men på Berghems har vi kommit in i en ganska behaglig takt, det är lite brudar och begravningar samt några kunder däremellan. Jag vill dock be alla blivande brudar, när du beställer brudbuketten, tänk på en sak. Om du vill ha en billig bukett så går det. MEN då kan man kanske inte kräva den exakta nyansen, blomsorten, storleken och antalet. Jag har haft kunder i sommar som kommit in och sagt:
"Hej jag vill gifta mig, men vill inte lägga en massa pengar på buketten. Den ska vara vit och den får kosta max 500 kronor."
Då kan vi ordna en liten fin bukett, jag lovar. Den blir inte världens största men det går.
Vill du å andra sidan ha en bukett med enbart rosa rosor och en besämd diameter så kommer det ju att kosta därefter också, det är väl egentligen ganska logiskt?

Denna bukett beställde en brud till förra helgen, jag blev nöjd med den och hon också, det är alltid kul! Rosen är så himla fin, lite lax/aprikos i mitten och lite mer rosa mot kanterna, sen har den ju världens gulligaste namn: Miss Piggy

torsdag 12 juli 2012

Nej jag vet inte också!

Det är så mycket som ska hinnas med, människor att bry sig om, en hund att stimulera, en stuga att styra upp, ett heltidsarbete att sköta, en lägenhet att städa, ett jag som egentligen borde träna...
Jag är trött. trött trött trött och hinner inte sova. Det är väl egentligen ett ganska angenämt problem, det mesta jag måste hinna med är trevligt. Men jag känner mig konstant otillräcklig.
Sommarens alla helger är i stort sett uppbokade och du kan kalla mig fröken spontan om du vill vara sarkastisk!
Just nu försöker jag motivera mig själv till att lägga fram kläder för morgondagen, packa ihop katternas kit, samt bädda rent i sängen.. att så lite kan kännas så jobbigt?
Ska göra en liten lista nu och strukturera upp det här, annars glömmer jag väl hälften!

måndag 9 juli 2012

Penny



Jag och Penny var och badade ikväll vid bäcksjön. Tror aldrig att jag har träffat en dam som älskar att bada lika mycket som denna! Jag kastade pinne tills armen kändes som att den skulle åka ur led, sen tog vi en liten promenad i skogen och till slut så åkte vi hem. Längtar till en ledig dag vid mammas och pappas stuga, där ska hon få bada obegränsat!

söndag 1 juli 2012

Duktig lillebror

Jag har en lillebror som är fantastiskt duktig på att uttrycka sig i skrift, han skrev en motivering till en "bilpimpar" tävlig som peace & love anordnade. Med denna motivation vann han en av 4 platser till att få sin bil pimpad, sen blev hans bil framröstad till finast av de 4 så då vann han biljetter till nästa års peace & love festival! Helt fantastiskt kul tycker jag. Tänkte dela med mig av hans rara motivering!

Hej,
Skulle vilje nominera min ögonsten till eran spännande tävling. Jag har bifogat en bild på den som säger en del, men var så snälla och döm inte ut pärlan vid första intrycket. Det är alldeles för många som dömt ut denna kärran innan de lärt känna den ordentligt pga av dennes inte allt för till-dragande utseende. Man ska inte döma bilen efter stilen !
 
Som ni kanske förstår så älskar jag denna bil trots dess utseende, men det vore ju en fröjd om ni kunde hotta upp utsidan på den så kanske folk vågar sig närmare och därmed lär känna dess fantastiska personlighet istället! En personlighet som jag aldrig förr har skådat hos ett fordon, trots jag både har ägt trehjuling, traktor, två cyklar, tre par rullskridskor och en mercedes tidigare. Detta fordon som jag har välsignats med har något som andra inte har, en själ. Skitsnack tänker ni, och skakar på huvudet som så många andra gjort när jag har försökt påtvinga motvilliga människor samåkning. Givetvis hasplar jag inte ur mig ett sådant påstående utan uppbackning;
 
Här är ett axplock av vad jag upplevt med bilen våra första 10 månader tillsammans:
 
Första gången jag körde den så tog den 0 i bränsle. Den bjöd alltså på första resan ! ..(sedan började den givetvis förbruka, men det är den värd.)
 
Första gången jag råkade ut för en poliskontroll började den gå så hemskt dåligt några kilometer innan så att jag kunde inte annat än köra lagligt. Givetvis gick den bra igen efter kontrollen!
 
Dennes motorljud låter lika mycket på ingen-gas som på full-gas, en ren fröjd. Ibland får man göra dock motorljud med munnen annars kan man glömma bort hur fort det går.
 
Den enda radiostationen som går att få in är p3. Jag älskar p3 :D
 
Den vibrerar i takt med varenda låt jag spelar, oavsett om det är dubstep, punk eller pop.
 
Den klär i silvertape !
 
Det enda verktyget den kräver är silvertape.
 
Det finns mycket mer att skriva om detta praktexemplar till bil, men tiden är knapp, jag måste hinna spendera lite kvalitetstid med den innan jag åker till Borlänge och lämnar den på den stora P-platsen med massa andra avundsjuka bilar.
 
Så snälla pimpare på Peace and Love, förbarma er över min blåa underskattade skönhet, så ni och alla peace-love besökare får chansen att träffa stjärnan av plåt och kärlek.
 
Mvh Isak
 
 
bilden hämtad här