tisdag 27 juli 2010

Färgat håret


och kan inte riktigt bestämma mig för om det blev bra, eller jo det blev det nog men jag hade hoppats på att den hade dolt utväxten lite bättre, jaja,det blir nog mörkt framöver!

Var i stugan i helgen och hade det mest fantastiska vädret på lördagen då jag fick endel gjort i allafall, men framför allt lärde vi känna våra stuggrannar bättre! Så det var himla trevligt men på söndagen snooorjävvlakallt. Inte så kul men mamma å syster kom ändå så det var ju mysigt, jag bjöd på kladdkaka med jordgubbar och smultron som jag plockat dagen innan, sen så skulle vi ju grilla men det blev å tillaga inomhus istället!
Ser framemot att åka dit ikväll igen.. eller ev. imorgon bitti.. vi får se, åter fredag kväll i allafall! Ses!

fredag 23 juli 2010

Äntligen helg!

Sitter här och planerar för morgondagen, helt underbart om jag får säga det själv, maten är inhandlad, verktygen för att plocka lös duschblandaren likaså. Kläderna är packade så det enda jag behöver göra nu är att gå å lägga mig så att det någon gång blir imorgon! :D

Jag funderar bara över en massa saker som jag skulle ha inhandlat snarast, såsom en zinkhink (men nu tror jag att jag hittat en på jula för 70kr!) dock så måste jag snickra ett lock till men hur svårt kan det vara? Då känns det värre när man ska köpa takfärg och golvfärg... där kan det ju bli riktigt fel :S men går man å pratar med nån på färghandeln så kommer man väl hem med nån hemsk hink för 1500kr per 5 liter... å ändå blir det inte riktigt bra... undrar om biltemas takfärg duger! :D Ne, jag vet inte vad jag ska göra än, men har i alla fall tänkt bestämma mig innan onsdag! Då ska jag ut igen och måla tak! Denna gång ska vi grilla, klippa gräset lär behövas.. samt pyssla på med den söta beemern, som blivit alldeles för bortglömd!
Kanske gör jag även en och annan metallblomma, och det verkar även som att vi får främmande på söndag! Det kommer att bli bra helt enkelt.
Återkommer efter helgen, så får vi se hur det gick med mina storslagna planer ;)

Dessa hinkar blev jag äckligt förtjust i, jag måste passa mig för internet, kan bli dyrt!
Här finns dom att köpa om du känner att du har råd ;)

söndag 18 juli 2010

Jobbarhelg.

Det börjar ta på, jag längtar till stugan och ledighet, ska ha en mysdag på tisdag och då blir det till å va hemma i stan men sen till helgen dååå!! Då ska jag ut till stugan, har en massa saker jag skulle vilja göra men behöver köpa färg å grejjer för att kunna ta mig framåt... och för sånt behövs tydligen pengar har jag märkt! Ska gå igenom min ekonomi! :D

Förutom att jobba så har jag hunnit dricka en flaska vin och umgås med min härliga f.d kollega Anna! Hittade även Jenny men hann inte prata med henne så mycket jag var kanske lite för påverkad och drog mig hemåt!

Men nu måste jag ju visa lite bilder på allt som min mamma styrde upp! (varning till er stughatare, här kommer det en massa massa stug-prat!)

Vi inredde det målade utedasset! saknas fortfarande matta å lite annat jox, men annars kommer det att se ut ungefär typ såhär!

Sen bar hon ut, staplade och sorterade en massa ved så att allt detta fina utrymmet under trappen blev användbart igen! notera dom fina oljelamporna i fönstret, dom ropade min syster in åt mig på auktion för blott en 50-lapp!
Mamma putsade även fönster samt rensade ogräs! Jag har världens bästa mamma. Men det tror jag att jag nämnt redan!


Nu ska jag sova. Natti!

onsdag 14 juli 2010

sjukling...

Visst är det typiskt. Skulle ha en halvdag istugan idag å imorrn, men är nu sjuk och orkeslös så inte får jag särskilt mycket gjort. Var tänkt att jag skulle jobba ikväll men fick sjukskriva mig. Tur det för jag hade aldrig orkat... hoppas jag är piggare imorrn.

Tur att jag har haft lilla mamma med mig i allafall så nåt blev gjort. Vi har satt upp en låda å lite grejjer på dasset sen så har mamma gett sig på rabatter, å fönsterputsning sen lämnadejag henne då hon staplade ved. Mamma har en helt fantastisk energi. Hon är så himla duktig. Men jag glömde kameran så jag får visa bilder på det sen.
Istället kan ni ju få se vad vi gjorde sist i stugan. Då målade jag utedasset, la färdigt golvet i förrådet och skurade golvet uppe bland annat!


Hade ju Anna-sara på besök och hon spelade så fint medans jag diskade hela 125 kakelbitar som jag hittat ute vid knuten!


Projekt utedass påbörjades! Bilder på fädigt resultat kommer imorgon! Här hade jag bara hunnit måla taket 1:a varvet


Sara å Gissa satt i fönstret, en stund i allafall, lite storleks-skillnad ;)


Jag å Patrik avslutade kvällen med ett hittat monopol. Det inehöll reservdelar! Jag fick spela sockerbit och vann! :D *älska monopol*

Nu är jag helt trött å slut, ska jag duscha å sova.. godnatt.

tisdag 6 juli 2010

Ny familjemedlem!

Ibland går det väldigt snabbt i svängarna! Jag mailade djurskyddet i umeå och sa att vi kunde tänka oss att vara fodervärdar ifall dom behövde, och endast 2 dagar senare så har vi nu ikväll hämtat hem en liten Sara. Jag vet inte om Sara kändes lämpligt men vi har nöjt oss med att modifiera det till ett Skräp-Sara, eftersom vi redan har en Gissa-Skräpet. Får väl se hur länge honblir kvar hos oss :) Hon är iallafall svart som vinternatten och inte sådär superkelig, men framför allt trött. Gissa spöar hon upp genom att morra och fräsa än så länge, han är otroligt nyfiken dock så kan inte riktigt lämna henne ifred, hoppas att hon får sova nån stund inatt :S
Bild kommer någon dag så hon är lite mindre skygg.

måndag 5 juli 2010

Jag måste handla mer ståltråd!

Jag har ju hittat nåt nytt att pyssla med då jag har lite att göra... inte för att det händer särskilt ofta... Jag har börjat göra ståltrådsblommor! Men problemet är att jag har gjort dom av material som jag har kvar sen jag gick typ gymnasiet, då vi fick prova på luffarslöjd. Nu börjar snart materialet sina och jag funderar på vart jag kan köpa nytt, och om det finns nåt bättre jag kan använda? Finns det nån webshop för luffarslödare? Det jag håller på med är väl mer influerat av luffarslöjd, än the real deal, men kul ändå! De enda alster jag har kvar hemma är dessa två nytillverkade blommisarna, en till blomkruka inne, och en större för utebruk. Har gjort 2 andra stora och 5 stycken som är snäppet kortare men lika stor blomma på. Dock så är dom inte längre i min ägo så ni får bara se dessa ;)





Orkar inte bråka med blogger så därför blir bilderna där dom blir... jag ska sova nu, har haft en lång dag och har en längra framför mig imorrn!

söndag 4 juli 2010

Planeringsdag.

Jo jag vet, jag börjar vara tjatig om stugan nu, men det är det enda jag riktigt kan fokusera på. och jag ser så himla framemot allt jag ska göra! Så näe, jag kommer inte att sluta ;)
Idag så stannade jag hemma i stan även fast jag hade en heldag ledigt, låg efter här hemma och behövde komma ikapp lite, sen så använder jag det även som planeringsdag! Ska nog fara iväg och köpa nån färghink och sådär.. det blir nog bra!
Tänkte visa lite bilder så ni förstår vad jag längtar efter...

Just nu håller förrådet på att få ett golv,


därför har det blivit en liten arbetsplats på gräsmattan.


Mitt växthus med trasiga fönster ska Åsa ta, Jag ska istället bygga ett med gamla fönster (förmodligen inte i sommar)


Jag har ett litet utedass som ska målas inuti.


men utsikten jag har över tomten när jag morgonkissar kan jag inte klaga på.


Förstår ni hur glad jag är över den nya fina kameran jag fick av mina underbara föräldrar! Nåja, dags att sätta fart nu. Jag längtar så himla mycket till nästa helg, då ska jag vara där i tre hela dagar och en halv!

lördag 3 juli 2010

Tillfredsställelse

Jag blir så nöjd i hela min kropp när jag klarar av saker själv. När jag inte behöver någon. Jag blir lycklig av att montera ihop en möbel eller meka lite i bilen (ytterst ytterst lite meka kan jag, typ fylla på olja eller byta fördelarlock, men ändå.) Så detta med att ha en stuga, innebär ju för mig en massa massa utmaningar, Vad klarar jag av själv? Jag sov där från torsdag till fredag och jag kan göra upp en eld i vedspisen alldeles själv! Sen kan jag plantera blommor och gräva i rabatterna och jag är en hejjare på att kratta gräs! men sen... Jag tänkte klippa en stig, åtminstonde en liten bit, ner mot sjön. Innan jag fick igång gräsklipparn var jag duktigt svettig och satt på gräset, med fötterna som spjärnade mot maskinen och drog igång den, som typ när man ror! Till slut så gick det, men glädjen blev kortvarig då jag körde på en sten...Jag fick inte igång den igen och jag orkade inte kolla om det blev nåt allvarligt fel utan jag parkerade gräsis och begav mig på trimmern istället! Fick igång den efter många om och men, men fick den inte till att gå riktigt bra, tillslut gav den upp och jag fick inte igång den... Ställde in den i förrådet igen och då kom jag på att jag skulle lyfta i bryggorna nere vid sjön! När jag slitit och svettats som ett djur, insåg jag att detta kunde jag inte göra själv.. man måste nog kanske va två. Jag var vid nu dyngsur i svett och hade fått mig en brämskompis som tyckte att det skulle vara smaskigt att smaka en bit av mig, men eftersom jag inte fick i bryggan, ville jag inte bada (jag är skeptisk när jag inte känner till hur bottnen är) så jag rusade upp till stugan igen och tänkte att jag skulle ta en snabb dusch... Men då fick jag inte igång vattnet i badrummet. Hej å hå, slängde av mig alla svettiga kläder och la mig på den svala sängen istället! Vid närmare eftertanke så måste jag nog byta sängkläder.

Jag hade en otroligt bra dag, för det är det som är så skönt, inget är ett måste, det hinns med sen om det inte görs nu. Och summan av kardemumman är att jag gillar att klara saker själv, men älskar då jag får hjälp när jag verkligen behöver det, och det sköna är att jag har otroliga människor i min tillvaro som finns där då det behövs.