torsdag 17 december 2009

Knarr under skorna

I vår vackra vita vintervärld...
Det är lycka i tillvaron när man kan gå hem från jobbet, känner att Umeå knappt har vaknat, det är forfarande inte ljust ute och snön gör så att det knarrar under skorna. Luften är hög kall och klar och man fryser öronen av sig. Det sistnämna var väl det enda som i längden blir tråkigt, men på min lilla fjant promenad på 5 minuter så är det knappt så att man hinner märka det. Dock så borde jag skaffa ett pannband, min fina mössa är toppen! men inte då man har håret uppsatt.

Åker hem till Malå idag å ska va borta ända tills på söndag. Ska bli så himla mysigt, är inkallad att utföra mirakel på vår inte helt färdigställda julgran (tydligen är det mina bröder som varit i farten i år) Så skönt att komma hem å få lite julstämning. Här hemma har jag bestämt mig för att inte dra fram nåt julpynt, det känns meningslöst eftersom jag lix har halva hemmet i flyttkartonger... om det är nåt som dödar julmyset så är det det.
Alla julklapparna som är inhandlade, både för egen å andras del, är inslagna och ska få följa med till mammsen å pappsen. Det känns som att jag ska försöka släpa så lite som möjligt på själva julhelgen. Skönt att allt är färdigt, ingen mer julstress, inte för att jag har hunnit ha nån i år, vi köper ju bara till en person sen förra året. Ett himla harmoniskt koncept.

Nu ska jag och Gissa leka, hon har fått en bamseråtta och springer förnöjt och bär på denna lite (ganska mycket) läskiga gråa tuss.

2 kommentarer:

Ivana sa...

Vilken härlig beskrivning av vintern, det är så skönt att snön och kylan äntligen har kommit till Umeå!

Paula sa...

Tack så mycket för din kommentar! Ja, jag kan inte annat än hålla med dig, älskar när det blir en riktig vinter!