torsdag 31 december 2009

Det måste vara tråkigt att vara ett år.

Tänk, alla är så glada när man kommer ett nytt år! Det hurras, skålas, kramas och kysses, allt för att fira en början. Fyller oss alla med en känsla av hopp. Om bättring, förändring eller helt enkelt glädjen över en fortsättning. Sen tradar dagarna på, det blir veckor som blir månader och sedan är året slut. Ingen är längre särskilt exalterad utan det senaste nya året glöms bort i väntan på det kommande.
Alla åtgärder av brister, planer drömmar och förhoppningar kan skjutas till "nästa år" för oss som är lite bekväma av oss... sen går det runt runt. Dessa funderingar brukar ju leda till bittra människor som inte vill avlägga nyårslöften eller se framåt, men det vill jag. Mitt nyårslöfte är att leva mer för dagen, samt att jobba mindre. Det kan bli svårt men jag ska försöka, sen tar jag mig friheten att börja på nytt varje månad, varje vecka och varje dag, det ger mig möjligheten till att kickstarta minst 365 gånger under 2010.

Jag ska göra mig redo för jobbet eftersom jag börjar snart, men vet ni vad, det blev till att jobba i festblåsan, för vare sig jag ska jobba bara 5 timmar, och sen får möta upp mina vänner eller om jag blir beordrad till att stanna kvar till i morgon bitti kl 08 så har jag minsann tänkt vara söt!
Jag håller dock på det första alternativet. *snälla snälla snälla*

onsdag 30 december 2009

Ny jultradition?

Förra julen så blev jag jättesjuk på juldan. Pappa smittade mig med flunsan, jag har aldrig varit så sjuk som då, i hela mitt vuxna liv. Nu den här julen så var det inte lika ilskna baciller i farten, men ändock så blev jag sjuk. Har feber, känns som att en tennisboll sitter fast i huvudet mellan ögonen och halsen har ajaj... Det är rätt segt eftersom jag förra året var risig även på nyårsafton och sov bort större delen av kvällen... Det känns det som att det kan bli en repris i år, jag som sett fram emot nyår så länge nu. Jag har inte tid att vara sjuk, det är fler på jobbet som är dåliga, å dom som inte är sjuka är bortresta.. ujuj cirkus cirkus. Får se om jag får fira överhuvudtaget...
Men slut på klagovisan. Det är fixat så att jag kan vara hemma å kurera mig imorgon å har gjort upp en plan som innefattar film å sömn i mängder.

Sen så har jag ju faktiskt haft en helt underbar jul, fylld med god mat, umgänge med familjen samt nya och gamla vänner, världens bästa julklappar. Tillräckligt mycket bra för att överväga alla elaka baciller i hela världen alltså.

p.s Den 4 jan får jag mina nycklar sen blir det flytta för hela slanten!

onsdag 23 december 2009

Snart ledig!

Julhetsen och stressen börjar lida mot sitt slut, snart är det bara lugnet och kalle anka i tv-soffan kvar, så himla skönt. Jag är som vanligt lite stressad och måste packa samt diska innan det är dags att fara på jobbet. Direkt när jag slutat så åker jag ju hem till Malå, igen, det är så härligt när man får vara där ofta. Jag tycker nog att dom kan ta och förflytta Malå så det hamnar en bit närmare Umeå, säg en fem mil? Det skulle vara perfekt.

Vi var ju i Lycksele i helgen och det blev otroligt lyckat, lurade pappsen totalt! Var på spa, såg pistvakt showen och allt det var mycket trevligt, sen hade det kanske varit ännu bättre om vi inte hade haft sveriges mest högljudda bordsgrannar vid showandet, samt att deras ljudkvalitet varit snäppet skarpare. Jag hörde faktiskt inte hälften av vad som sades på den lilla scenen.

Nåja Frulle å fart! Gotta get going

torsdag 17 december 2009

Knarr under skorna

I vår vackra vita vintervärld...




Det är lycka i tillvaron när man kan gå hem från jobbet, känner att Umeå knappt har vaknat, det är forfarande inte ljust ute och snön gör så att det knarrar under skorna. Luften är hög kall och klar och man fryser öronen av sig. Det sistnämna var väl det enda som i längden blir tråkigt, men på min lilla fjant promenad på 5 minuter så är det knappt så att man hinner märka det. Dock så borde jag skaffa ett pannband, min fina mössa är toppen! men inte då man har håret uppsatt.

Åker hem till Malå idag å ska va borta ända tills på söndag. Ska bli så himla mysigt, är inkallad att utföra mirakel på vår inte helt färdigställda julgran (tydligen är det mina bröder som varit i farten i år) Så skönt att komma hem å få lite julstämning. Här hemma har jag bestämt mig för att inte dra fram nåt julpynt, det känns meningslöst eftersom jag lix har halva hemmet i flyttkartonger... om det är nåt som dödar julmyset så är det det.
Alla julklapparna som är inhandlade, både för egen å andras del, är inslagna och ska få följa med till mammsen å pappsen. Det känns som att jag ska försöka släpa så lite som möjligt på själva julhelgen. Skönt att allt är färdigt, ingen mer julstress, inte för att jag har hunnit ha nån i år, vi köper ju bara till en person sen förra året. Ett himla harmoniskt koncept.

Nu ska jag och Gissa leka, hon har fått en bamseråtta och springer förnöjt och bär på denna lite (ganska mycket) läskiga gråa tuss.

söndag 13 december 2009

Orkar inte!

Jag är så trött! Det har varit en hektisk vecka, mycket social och trevlig, har både hunnit fylla år och mycket annat kul, men samtidigt fylld med en massa jobb och nu är jag helt utslut! Har inte kännt motivation till att träna, typ levt på fika vilket har varit en konstig omställning för min kropp att handskas med, och ja, nu så vet jag inte riktigt vilken sparlåga jag går på.

Disken hopas på köksbänken å kläderna som jag tvättade i onsdags hänger fortfarande på torkställningen. Men jag har nog ändå bestämt mig för att slappa ikväll.
Träna, storshoppa mat samt diska imorgon... Innan jobbet. Wish me luck.

Nu ska jag och gissa mysa, fast på bilden ville hon nog busa...

måndag 7 december 2009

Nästan hål i tänderna

Har bakat en massa sött idag.
Det blev först chokladbollar med kokos, sen en baileyskaka med fyllning och glasyr. Kunde ju inte baka utan att provsmaka! Gjorde dessutom små cupcakes eftersom formen höll på att svämma över. Helt hysteriskt gott, enda problemet var att glasyren har skurit sig så den ser jätteäcklig ut. Som tur var är den inte på kakan ännu utan jag kan prova göra en ny imorgon! Fina mamma skickade dessutom bullar och sånt så det har jag som bonus! Fika här på tisdag kväll, eftersom jag fyller år, så jag räknar med hjälp att äta upp allt! (och ja, som ni hör så har dieten fullkomligt skitit sig idag)

Sitter annars å surfar på nätet å försöker lista ut vad man ska hitta på till julklapp. Hittade in till Underbara clara. Den bloggen borde alla ha koll på, jag tycker den är mysig och innehåller lite allt möjligt. Just nu har hon dessutom en tävling. Man kan vinna kläder för 3000:- på Kii. Om du vill vara med gå då in här å läs mer om hur! http://www.folkbladet.nu/?p=162179

Nu ska jag försöka sova, dags att vända om dygnet igen!

lördag 5 december 2009

Det blir inte alltid som man tänkt.

Jag trodde att jag skulle vara i Sundsvall vid det här laget, men blev hemma i Umeå istället, så kan det gå. Blev alltså 2 dagar helledig å vad ska jag nu hitta på? Har tagit det ruggigt lugnt idag. Jag är en av dom människor som kan stoltsera med att sova till 13.00 å fortfarande bara ha 8 timmars sömn håhåjaja. Sen blev det inte så mycket vettigt gjort, har opackat resväskan, myst med gissa, övat mig på lustiga frisyrer (som jag förmodligen aldrig kommer att visa mig offentligt i dushat å plattat håret, ptja... det var väl typ det. Skönt att vara ledig egentligen.

På tal om ledigt vi har bokat färdigt resan som jag nämnde tidigare! Den 23mars bär det av till Thailand 2 veckor med Annasara+ crew Det ska bli så himla skönt! Ni kan inte förstå hur mycket jag längtar! Peppa bikinikropp till mars!!!

Var så jävla less på att köra taxi igår.
Det började med korta, tråkiga körningar sen fick jag en färdtjänst till lövånger å trodde att det kanske skulle kunna rädda kvällen men ne... Fick först nån jävla fjortisbrud som smög in en öl i bilen å spillde ut den på golvet i framsätet, sen hämtade jag idioter från strombergs väg. Killen som satt bakom mig var minst sagt otrevlig å brölade om knulla hit å kuk dit å jag var lilla kåta fröken fräken. När han frågade om han fick mitt privata nummer så att dom kunde ringa när dom skulle hem så tyckte jag att han kunde ta å ringa 770000 samt att jag rådde honom till att genast ta bort händerna från mina axlar.
Vidare till umedalen, en bart för att vända om, där fanns inga kunder.... and it just goes on and on... Vete fan vilket jäkla helveteshål folk hade krälat upp ur igår men jag är inte alls sugen på att jobba helg snart igen.

Nu blev jag ju på dåligt humör.... ska poppa lite kallebaah å dammsuga.. då kanske det här blir bättre. puss