fredag 30 november 2012

Shopping popping

Jag har köpt en ny klänning. ursprungstanken var att köpa en lång klänning, gärna i nån färg... Det blev ganska precis motsatsen... en kort svart. Till! Hur kan det alltid bli såhär? min garderob svämmar snart över av tråkigheten- korta svarta klänningar! Nu överdrev jag kanske den är såklart allt annat än tråkig (älskar) annars hade jag inte köpt. Men ändå, det blev inte som jag föreställt mig... mer än så berättar jag inte nu, det är ju ändå min b-day dress så måste ju spara lite godsaker! Bildbevis får ni efter den 8 dec.

Det jag däremot inte köpte (även fast jag hemskt gärna ville) var denna fantastiska blus! Från; Monki, storlek: XL, kostade: 300 kronor. Jag är kär men känner inte att jag hade råd så den lämnades kvar... (julklappstipps #4)

torsdag 29 november 2012

Smygstartat julen

Haft lite mys å pyssel tillsammans med några av mina fina vänner.
Jag gjorde en dörrkrans, lite planteringar, och sånt. Smygstartar julen, men annars hinner man ju inte njuta! Återkommer med fler bilder då jag fått allt på plats å fotat lite, men här har ni några av sakerna i allafall.




Blommor å pyssel är inhandlat på berghems blommor, blomsterlandet samt framrotat ur mina gamla pysselgömmor! (Det finns en hel del där trots allt)

nu ska jag masa mig iväg på skolan, har sovit riktigt jäkla dåligt, orolig för att försova mig "legat på ohåga" som mamma skulle säga. Första gången jag flög upp var klockan 03.30 och då var jag helt övertygad om att klockan hade ringt och att jag var sen till skolan... knäppa knäppa kropp.

tisdag 27 november 2012

Drömmen om en glassmaskin

Jag vet inte hur mycket jag skulle använda den egentligen, men tänk er bara! Smaskig citronsorbet, kanske lite hemmagjord chokladglass med "cookidough" eller lite hälsosammare yoghurtglass. Jag kommer att köpa den, om jag inte får av tomten vill säga, nu har jag ju droppat en triljard (eller i allafall tre) julklappstips här på bloggen! Men om tomten nu bestämmer sig för att ge mig en glassmaskin, då vill jag ha denna:



Just precis den! Lagom stor, lagom dyr, lagom duktig och alldeles perfekt grön! (alternatvit rosa, det går också bra) Heter Waves glassmaskin och finns här bland annat. Jag tror inte på OBH:s. Först och främst i den ryms knappt nån glass! och enligt recensionerna så är den inte särskilt bra heller, söt men inte bra... Waves har däremot klarat jobbet duktigt för den lilla pengen. Måste ju undersökas närmre.

fredag 23 november 2012

Äntligen!

Formligen Ä.l.s.k.a.r primern " adjust" från smashbox. Den jämnar till det som behöver jämnas till, tonar ner det som är rött, spacklar igen det som är gropigt.
Jag måste nästan ge er en demo nån dag, för denna, är helt enkelt fantastisk (i alla fall för oss som har en tendens att bli lite grisrosa) Jag har försökt köpa denna produkt, i vad som känns som en evighet. Letat på diverse hemsidor, där den i de flesta fall utgått. sen har jag försökt på kicks butiker men den har alltid varit slut. För en månad sen så bad jag dom ringa mig när den kom in och igår hände det, dom la undan den och idag blev jag med primer igen, det känns helt fantastiskt! En endaste liten förpackning fick dom hem och den blev Min.
Lite orolig över att dom faktist tänkt sluta med den helt, det tyder ju lite på det, men jag ska njuta så länge jag kan. Sen ska jag sörja....


Morgonstund... har inte så jäkla mycket guld att erbjuda faktiskt.

Morgonpigghet.. jag är så sanslöst segstartad på morgonen, det är sjukt! Denna vecka så har jag aktivt jobbat på det och försöker hitta lösningar för detta fungerar inte längre, det har inte fungerat på många år och nu är jag less på att vänta. Det blir bättre av att jag blir äldre - kommer inte att hända.

Jag har i veckan börjat mornarna med att på tv:n självstartar klockan 06.30 -Tv4 Nyhetsmorgon.
På telefonen har ett larm ljudit klockan 07.00, 07:30, 07:45 samt "du är SEN" klockan 08:00 - det sistnämnda har tiden varierat på, ställer det en halvtimma innan jag ska vara på skolan för då flyger jag upp om jag råkat insomna där nånstans emellan.
Detta har gått lite sisådär... så nu försöker jag utveckla min taktik
Idag har ja prövat en liten bubblare: att starta datorn och p3. Det funkade hyffsat (när nyhetsmorgon är för trist så somnar jag ju ifrån det, P3 blir aldrig trist) Men tror jag måste investera i en klockradio, detta med att starta datorn för P3 fungerar ju, men de dagar jag inte tar mig så långt, (somnar om) eller ännu värre, fastnar å slösurfar hela morgonen, ja då är det ju skönt om den gått igång av sig själv helt enkelt. Kanske man kan vakna till Hanna Hellqvist fantastiska skratt.
Idag har ytterligare en liten idé börjat gro i mitt huvud: att köpa en kaffebryggare med timer och preppa den kvällen innan, vakna till doften av nybryggt kaffe kan ju inte vara fel?

Vad tror vi om den här bryggaren? netonnet, 399 kr


Andersson CEM 3.0
Den billigaste jag hittade efter en snabbsökning, men vet inte om det finns bättre? Känner inte igen märket, nån annan som gör det?
Nåja det är ju snart jul trots allt, tomten kanske tycker att jag varit snäll *håll tummarna*, annars får ja väl själv anse att jag varit snäll nog att få en bryggare!


torsdag 22 november 2012

Fint på väggen

Älskar citatet och tycker att detta print e rätt fint, skulle inte ha nåt emot att äga det! Hittat här
Citatet passar bra i helgen, det blir badtunna hos Magnus på Lördag efter jobbet med Sandra och Fredrik, jag kommer nog att bjuda på lite paltmuffins till förrätt, varför ändra ett vinnande koncept?

onsdag 21 november 2012

Adventsljusstake












Eller ja, egentligen inte, men man kan ju tända dom i ordning om man skulle vilja det.


Fann inspiration till detta lilla pyssel på http://fintofult.blogspot.se Fantastisk liten blogg!
Tog inte alls länge att fixa siffrorna heller. De enda bekymret jag stötte på var att jag aldrig vart särskilt förtjust i ljusstakar för långa ljus... så jag har bara 3 såna, den fjärde fick bli en liten flaska som jag hade i ett skåp. Tur man har gott om grejer.

Börjar känna mig sugen på jul nu. Pynta, baka, fixa. Jag börjar alltid med att känna mig peppad (nån gång i Oktober) sen blir jag less. Anti-jul tankar snurrar i mitt huvud och jag överväger starkt att inte ens julpynta. Sen i slutet på November, början på December så kommer julsuget tillbaka med full styrka! Och ja, det slutar med att jag måste gräva fram den där pyntlådan i allafall. Denna jul verkar inte utgöra ett undantag.

tisdag 20 november 2012

Kunde inte låta bli.

Har formligen HATAT min lillebrors köksstolar sen dom flyttade in här januari förra året (sönderklösta stolar i fejkskinn med kromfot = fula och omöjliga att hålla rena när man har pälsdjur hemma) Sen dess har jag spanat efter pinnstolar men ogillar att måla sådana själv och ville helst ha vita. Det har med andra ord tagit ett tag att hitta några i vettigt pris. Men igår hände det!
300 pix för 4 stolar i bättre begagnat skick, roligast var att en gammal klasskompis sålde dom! Så nu har jag pinnstolar i köket som passar alldeles ypperligt med det avlånga bordet som fått flytta in från balkongen! Det borde dock målas, men nu har jag kastat på en duk istället, får se när jag har tid och orkar med något annat.



Hade jag råd med detta denna månad? Nej inte egentligen, men jag tröstar mig med att det är lön på fredag och får leva på det lilla tills dess.

torsdag 15 november 2012

"Do you like being the little spoon or the big spoon?"

"I'm not a spoon I'm a knife and I am going to stab you in the eye."
- Christina Yang, Grey's anatomy.

Älskar citatet, på riktigt de gjorde min kväll igår. Hon är nog min favoritkaraktär i serien. Hinner sällan se, men då jag gör det finns det alltid fina eller bra pärlor att ta tillvara på.





måndag 12 november 2012

"Att inse att man är okunnig är ett bra steg mot kunskap"

ellerhurvardetnuigen.

Har tankat i mig kaffe, ätit ett halvt paket ballerina och ja, jag har insett att jag är okunnig, nu får kunskapen gärna knacka på.

...
...
... Inte?
nähäpp, får fortsätta läsa då.
Såhär snygg är jag när det ska läsas, surfas, hållas koll på lagar... gölligt va?

söndag 11 november 2012

Firat pappa i helgen!

Har ätit gott, umgåtts med familjen och sovit jättemycket!
Behöver verkligen en helg hemma då och då, för att få krama på alla och ladda batterierna att just denna helg hemma sammanföll med farsdag det var ju mest en bonus!
lördagen hyrde vi badhuset i kriberg för en heldag med mys, badande, bastande och sen på kvällen middag på dungers. Underbart.
Idag var vi dessutom förbi morfarn där vi åt tårta och kramade om han också. Vill hem snart igen.



Lilltrollet i centrum såklart!!

torsdag 8 november 2012

Många måsten

Har varit i skolan sedan drog ja vidare till berghems för att jobba några timmar, kommit hem från jobbet, promenerat med Penny, slängt i mig en microvärmd matlåda, dammsugat och nu då? Trött som ett as, har ohyggligt ont i ryggen men ungefär tusen saker jag borde göra. Borde läsa, städa balkongen, dammtorka, gå ut med skräp till återvinningen, packa, tvätta... åh. Vila en kort kort stund nu i soffan sen måste jag åtminstone ta itu med packningen. Längtar hem till mamma.
Världens finaste mamma + Livia


onsdag 7 november 2012

Finfika



















Spenderade lördagen i ett rasande tempo. Började med en fika på stan med kära Suzanne, Café göteborg är så sjukt mysigt men man kan verkligen inte bara köpa en liten kaka! Lite av en brist i deras sortiment kan jag tycka men tills sist blev det en kladdkaka till mig och en helt fantastisk chokladboll till fröken S. Efter vi hade ätit oss mätta på glass å gott så sprang vi vidare på stan. Hon skulle hitta smink och andra nödvändigheter och jag ville mest hitta en peplumtopp men där gick jag bet.
Blev sedan upplockad av kära syster och vi åkte vidare till hippologum där det var tävlingar på gång! Jag var inhyrd barn/hästskötare tillsammans med jossan och trots att mitt syskonbarn kanske är det snällaste som finns så var det stundvis tur att vi var två tror jag!

Blev inte så lite bitter då jag insåg att hade misslyckats fatalt med att ladda kameran, efter mina fikakort på café göteborg så dog den... attsiken, jag som hade tänkt fota lilltrollet också, men så går det när man är klantig. Känns skönt att åka hem kommande helg, då blir det mer mys och förhoppningsvis får jag med mig kameran då!

tisdag 6 november 2012

Plastic fantastic


Duckface



















Fest med tema "brat"
Lösögonfransar, löshår och en t-shirt med texten pappa betalar fick det bli! Snälla Annasara var assistent! Det är helt fantastiskt roligt att ha så långt hår, men fyfan va jobbigt, skulle nog inte orka i längden, clip on är smidigt som fan ;)
Hade annars, på det stora hela en riktigt bra kväll, trots små missöden... Det bästa var nog nintendo 64:at, Mariocart på liten tjocktv och glatt humör, galet kul!